ΠΟΣ: «Μαύρη σελίδα» η κατάργηση επιβατικών δρομολογίων

«Mαύρη» σελίδα στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) την απόφαση για κατάργηση επιβατικών δρομολογίων λόγω των καιρικών συνθηκών.

"Αποτελεί το επιστέγασμα και την τελειωτική πράξη επιβεβαίωσης της απαξίωσης σε όλα τα επίπεδα, αποτέλεσμα των διαχρονικών πολιτικών που ασκήθηκαν και σαν κύριο στόχο είχαν και έχουν την ιδιωτικοποίησή του".

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της χιλιάδες επιβατών βίωσαν και βιώνουν απίστευτη ταλαιπωρία, ταξιδεύοντας με το μέσο το οποίο άλλοτε αποτελούσε τη μοναδική αξιόπιστη λύση

μεταφοράς υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες.

"Οι μηχανοδηγοί τις τελευταίες ημέρες υπερέβαλαν για άλλη μια φορά εαυτόν, εργαζόμενοι σε εξαντλητικές συνθήκες, στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη, αγωνιζόμενοι με άνισους όρους για τη διαφύλαξη και προάσπιση της αξιοπιστίας του Ελληνικού Σιδηροδρόμου και για τη διασφάλιση της ασφάλειας της κυκλοφορίας. Δυστυχώς, το φιλότιμο και η αυταπάρνηση των εργαζομένων δεν επαρκούν", σημειώνουν. Η ΠΟΣ ζητά από την πολιτική ηγεσία να διερευνήσει και να αποδώσει ευθύνες για τις καταργήσεις δρομολογίων και ζητά άμεση συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών.

Νωρίτερα η Ομοσπονδία είχε ανακοινώσει κοινή σύσκεψη και των τριών σιδηροδρομικών εταιρειών ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ για αύριο Πέμπτη, προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός στη λειτουργία του σιδηροδρόμου, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα