Energean: Επένδυση €1,5 δισ. στα κοιτάσματα του Ισραήλ

Πλατφόρμα εξόρυξης και αποθήκευσης φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο σχεδιάζει η Energean Oil & Gas, ένα έργο ύψους 1,3 - 1,5 δισ. ευρώ για την αξιοποίηση δύο ισραηλινών κοιτασμάτων, όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Μαθιός Ρήγας στο πρακτορείο Reuters.

Η Energean σχεδιάζει να μισθώσει πλατφόρμα παραγωγής, αποθήκευσης και φορτοεκφόρτωσης αερίου (FPSO) και να κατασκευάσει αγωγό προς το Ισραήλ

και αναζητά συνεργάτη για το project.

«Θα έχουμε ένα εντελώς ανεξάρτητο σύστημα», δήλωσε ο CEO της εταιρείας, τονίζοντας ότι εγχώριες και διεθνείς τράπεζες θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση του project. «Στους επόμενους τρεις ως έξι μήνες θα αποκτήσουμε έναν χρηματοοικονομικό συνεργάτη με τον οποίο θα δουλέψουμε, θα μοιραστούμε το ρίσκο και θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε το έργο», σημείωσε.

Η εταιρεία απέκτησε τα δύο κοιτάσματα Tanin και Karish, με αποθέματα αερίου περίπου 2,4 τρισ. κυβικά πόδια, τον Αύγουστο έναντι 148 εκατ. δολ. από την κοινοπραξία Delek Group και Noble Energy.

Η οριστική απόφαση για την επένδυση πρόκειται να παρθεί τον Δεκέμβριο, ωστόσο, πρώτα η ισραηλινή κυβέρνηση θα πρέπει να εγκρίνει το αναπτυξιακό σχέδιο και η Energean να εξασφαλίσει συμβόλαια 3 δισ. κ.μ. ετησίως, πρόσθεσε ο κ. Ρήγας. Ο ίδιος δήλωσε ότι αν όλα πάνε με βάση σχεδίου η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα