Πιθανόν σήμερα ο πλειοδότης για την απόκτηση του Lakitira resort - Έως €60 εκατ. το τίμημα

Κανονικά συνεχίζεται ο διαγωνισμός για την πώληση του resort της Λακιτίρα στην Κω, μετά την απόρριψη, σήμερα, του προσωρινού αιτήματος που κατέθεσε χθες η ιδιοκτήτρια οικογένεια Ανδριόπουλου, με το οποίο ζητούσε να σταματήσει η πώληση μέχρι την εκδίκαση των κύριων προσφυγών.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να βρεθεί και σήμερα ο πλειοδότης μεταξύ των επτά που κατέθεσαν τις προσφορές, οι οποίες μάλιστα κυμαίνονται σε επίπεδα υψηλότερα του αναμενομένου, με το τίμημα να εκτιμάται ότι

μπορεί να προσεγγίσει ακόμη και τα 60 εκατ. ευρώ.

Μετά τη σημερινή απόρριψη της προσφυγής, την τρίτη κατά σειρά από πλευράς των ιδιοκτητών, το αρμόδιο συμβολαιογραφείο προχωρά με το άνοιγμα των προσφορών για τη μεταβίβαση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος που απασχολεί περί τους 600 εργαζομένους.

Σημειωτέον ότι μεταξύ των ενδιαφερομένων επενδυτών είναι κορυφαίοι tour operators του εξωτερικού όπως η TUI με την Atlantica, το σχήμα με τη συμμετοχή της Τhomas Cook που είχε ενδιαφερθεί και ως στρατηγικός επενδυτής, o Der Touristik, ο όμιλος Χατζηλαζάρου των H Hotels, fund με ενδιαφέρον για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα κ.α.. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η «διπλή» συμμετοχή του Thomas Cook, ο οποίος παρέμεινε τελικά στη διαδικασία του διαγωνισμού, έχοντας υποβάλει ενδιαφέρον και ως στρατηγικός επενδυτής, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο.

Εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες το συγκρότημα που θεωρείται από τα «φιλέτα» της περιοχής θα μπορεί να λειτουργήσει και τη φετινή σεζόν, για την οποία ήδη οι κρατήσεις βρίσκονται με θετικό πρόσημο.

Keywords
Τυχαία Θέματα