Άνοδος στη Wall με το «βλέμμα» στην ομιλία Τραμπ για τους δασμούς

Άνοδος στη Wall την Πέμπτη εν μέσω προσδοκιών ότι οι ΗΠΑ θα εξαιρέσουν τον Καναδά και το Μεξικό από την προτεινόμενη επιβολή δασμών σε εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα.

Πριν από λίγο, ο Dow Jones +0,34% στις 24.884 μονάδες, ο S&P 500 +0,25% στις 2.533 μονάδες καi ο Nasdaq +0,28% στις 7.417 μονάδες.

Νωρίτερα ο Dow Jones σημείωσε άνοδο έως 150 μονάδες με τη Johnson & Johnson

να έχει τις καλύτερες επιδόσεις. Ανοδικά και ο S&P 500 με τον τομέα real estate να πρωταγωνιστεί.

«Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι οι δασμοί» ανέφερε ο Peter Cardillo, της First Standard Financial. «Το ερώτημα για την αγορά είναι ποιο θα είναι το οικονομικό αντίκτυπό τους» πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς ανέφερε χθες ότι ο Καναδάς και το Μεξικό, δυο σημαντικοί εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ, μπορεί να εξαιρεθούν από τους δασμούς. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNBC, ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο μιας εξαίρεσης 30 ημερών για Καναδά και Μεξικό η οποία θα συνδέεται με τις διαπραγματεύσεις για τη NAFTA.

O Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για τους δασμούς σήμερα το βράδυ. «Πρέπει να προστατεύσουμε και να οικοδομήσουμε τις δικές μας βιομηχανίες χάλυβα και αλουμινίου, και ταυτόχρονα να επιδείξουμε μεγάλη ευελιξία και διάθεση συνεργασίας σε όσους είναι πραγματικοί φίλοι και μας φέρονται δίκαια τόσο στο εμπόριο όσο και στον στρατό» ανέφερε σε tweet του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, το NBC ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες της ανακοίνωσης δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και ότι μια διακήρυξη που θα υπογράψει ο Τραμπ θα μπορούσε να είναι σε μεγάλο βαθμό «συμβολική».

Keywords
Τυχαία Θέματα