Πιέσεις στις ευρωαγορές - Άλμα 6% για Julius Baer, βουτιά 16% για Gemalto

Πτώση σημειώνουν οι μεγαλύτεροι δείκτες στην Ευρώπη με το ενδιαφέρον να στρέφεται σε σειρά νέων αποτελεσμάτων, ενώ, την ίδια ώρα, υπό πίεση βρίσκονται οι μετοχές των μεγάλων γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά τις κατηγορίες για σύσταση καρτέλ με στόχο το «μαγείρεμα» των τιμών.

Νωρίτερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε απώλειες 0,18% με τους περισσότερους τομείς σε αρνητικό έδαφος.

Στα ταμπλό, λίγο πριν, ο FTSE100 με πτώση 0,44%, o DAX -0,34%, o CAC40 -0,09%, o IBEX35 -0,42%.

Η μετοχή της Volkswagen

με πτώση σχεδόν 3%, η Daimler -2,5% και η Peugeot -2,3%. Η ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έλαβε πληροφορίες για τη σύσταση καρτέλ , αλλά ακόμη επεξεργάζεται τις πληροφορίες. Η υπόθεση απειλεί να βλάψει τη φήμη του κλάδου αυτοκινήτου ακόμα περισσότερο, μετά και το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.

Πιέσεις και για τις μετοχές του κλάδου ταξιδίων και διακοπών, μετά την ανακοίνωση των κερδών της Ryanair που ανακοίνωσε άλμα 55% στα κέρδη ' τριμήνου. Κι αυτό γιατί οι επενδυτές ανησυχούν για τον αυξανόμενο ανταγωνισμό κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας προειδοποίησε ότι μπορεί να μειώσει τα εισιτήρια στο τέλος του καλοκαιριού ακόμα και κατά 9% σε σχέση με πέρυσι. Η μετοχή σημείωσε πτώση 4,4% νωρίτερα.


Ελαφρά άνοδος για τις τραπεζικές μετοχές και τις μετοχές του τομέα λιανικής, την ώρα που η αγορά αναμένει περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed, αλλά και ειδήσεις για συγχωνεύσεις.

Η μετοχή της B&M European σημείωσε άνοδο 4,5% μετά την είδηση ότι ο βραχίονας της βρετανικής Walmart, Asda, εξετάζει πρόταση εξαγοράς ύψους 4,4 δισ.στερλινών.

Η Reckitt Benckiser ανακοίνωσε ότι ο στόχος της για την ετήσια ανάπτυξη εμπεριέχει προκλήσεις καθώς η εταιρεία ακόμα αγωνίζεται να επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς μετά απο κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε. Το επεισόδιο οδήγησε σε πτώση 2% στις πωλήσεις κατά τη διάρκεια του β' τριμήνου του 2017. Νωρίτερα η μετοχή της υποχωρούσε κατά 2%.

Η ελβετική τράπεζα Julius Baer ανακοίνωσε αύξηση στα υπό διαχείριση assets κατά 6% στα $375,18 δισ. κατά το α' εξάμηνο του 2017, με τη μετοχή της να κάνει άλμα 6%

Στον αντίποδα, η μετοχή της εταιρείας ψηφιακής ασφάλειας Gemalt υποχώρησε κατά 16% μετά από σειρά υποβαθμίσεων που υπέστη. Η εταιρεία εξέδωσε την τέταρτη κατά σειρά προειδοποίηση για τα κέρδη από τον περασμένο Οκτώβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα