Ελληνικές επιχειρήσεις στο Subsea Connect 2017 στη Μασσαλία

Την ελληνική συμμετοχή στο διεθνές συνέδριο Subsea Connect 2017 διοργάνωσε για πρώτη φορά ο Οργανισμός Enterprise Greece. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Ιουλίου στη Μασσαλία, ενώ το «παρών» έδωσαν γνωστές ελληνικές εταιρείες από το χώρο της φιλοξενίας και της διασύνδεσης τηλεπικοινωνιακών δικτύων και συγκεκριμένα οι: Lamda Hellix, Top.Host

και IpHost. Η ελληνική συμμετοχή ανέδειξε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και των ελληνικών εταιρειών, αλλά και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η χώρα ως προορισμός για νέα διεθνή υποθαλάσσια δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

Το Subsea Connect είναι το μοναδικό συνέδριο στην Ευρώπη που εστιάζει στην αγορά των υποθαλάσσιων καλωδίων και διεθνών τηλεπικοινωνιακών δικτύων, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των σημαντικότερων παικτών της συγκεκριμένης αγοράς. Η συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στην έκθεση είχε στόχο να προβληθεί η στρατηγική γεωπολιτική θέσης της Ελλάδας, η οποία αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα της χώρας για την ανάδειξή της ως δίοδο στην τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση της Ευρώπης με την Ασία και την Αφρική.

Την ελληνική αποστολή διοργάνωσε ο Enterprise Greece, προκειμένου να αναδειχθούν οι δυνατότητες των ελληνικών εταιρειών τεχνολογίας. Ο Enterprise Greece κατέστησε δυνατή αυτή την προσπάθεια υλοποιώντας για άλλη μια φορά τους στόχους του για ενίσχυση της εξωστρέφειας ελληνικών επιχειρήσεων, που προωθούν το μέλλον των τηλεπικοινωνιακών διασυνδέσεων και ενισχύουν τη δημιουργία πρόσφορου κλίματος, έτσι ώστε να καταστεί η χώρα πόλος επενδύσεων.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Απόστολος Κάκκος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix, είχε τη δυνατότητα να λάβει μέρος σε πάνελ ομιλητών, όπου συζητήθηκε εκτενώς ο ρόλος των data centers στην αγορά των υποθαλάσσιων καλωδίων, καθώς και οι τρόποι που μπορούν να συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση της ποιότητας των τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Μετά το πέρας του συνεδρίου δήλωσε σχετικά: «Οι υποθαλάσσιες τηλεπικοινωνιακές διασυνδέσεις μπορούν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην ψηφιακή στρατηγική της χώρας μας συμβάλλοντας στην αναβάθμισή της σε τεχνολογικό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης/Ευρωζώνης. Η Lamda Hellix αποτελεί τον μεγαλύτερο Neutral World-Class Data Center πάροχο στην Νοτιανατολική Ευρώπη, Ανατολική Μεσόγειο και Βόρειο Αφρική και το Athens-2 έχει βραβευθεί ως το καλύτερο Data Center στην περιοχή ΕΜΕΑ. Ο συνδυασμός της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και των υποδομών της Lamda Hellix, μας καθιστούν ιδανικό προορισμό για την προσγειάλωση και λειτουργία νέων υποθαλάσσιων καλωδίων διεθνών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, ικανοποιώντας τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση τηλεπικοινωνιακών διασυνδέσεων της ηπειρωτικής Ευρώπης με την Κίνα, την Ασία, την Ινδία και τη Μέση Ανατολή».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, κ. Ηλίας Αθανασίου, δήλωσε σχετικά: «Η υποστήριξη ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων για την περαιτέρω προβολή τους που θα οδηγήσει σε δυνητικές επενδύσεις για τη χώρα, είναι υψίστης προτεραιότητας για εμάς. Η ανάπτυξη του δυναμικού κλάδου της τεχνολογίας μπορεί να συντελέσει στην κατεύθυνση αύξησης της απασχόλησης με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία. Η δυναμική των σύγχρονων ελληνικών επιχειρήσεων του συγκεκριμένου κλάδου είναι τέτοια, ώστε να μπορούν να συμβάλλουν ενεργά σε μια νέα εποχή του ελληνικού επιχειρείν με ισχυρή παρουσία σε ανταγωνιστικούς κλάδους».

Keywords
Τυχαία Θέματα