Πετρέλαιο και τράπεζες «στηρίζουν» τη Wall Street

Η πολύ καλή πορεία των μετοχών πετρελαϊκών ομίλων και τραπεζών οδηγεί υψηλότερα την αμερικανική αγορά, με τον S&P 500 να διαγράφει όλες τις απώλειές του από την αρχή του έτους.

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές, με αποτέλεσμα ο S&P 500 να ενισχύεται 0,34% και να φθάνει στο επίπεδο των 2.047 μονάδων.

Άνοδος της τάξης του 0,51% στις 17.571 μονάδες για τον Dow Jones, με τον Nasdaq να κινείται κατά 0,2% υψηλότερα στο επίπεδο

των 4.782 μονάδων.

Goldman Sachs και JPMorgan Chase είναι οι μετοχές που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των εισηγμένων στον Dow Jones, με τα κέρδη τους να φθάνουν στο 2,6% και 3,1% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα πτωτικά κινούνται οι μετοχές ορισμένων τεχνολογικών ομίλων, με αυτήν της Apple να αποδυναμώνεται 0,03%, της Microsoft να κινείται κατά 1,2% χαμηλότερα και της Amazon.com να εμφανίζει απώλειες 1,9%.

Ισχυρά κέρδη σημειώνει το πετρέλαιο τόσο στο Λονδίνο όσο και στη Ν. Υόρκη, με το Brent να ξεπερνά τα 42 δολάρια και το αμερικανικό αργό τα 41 δολάρια.

Οριακή άνοδος για τον δείκτη δολαρίου, ο οποίος, όμως, διατηρείται σε αρνητική πορεία για την εβδομάδα. Στο 1,13 δολ. το ευρώ. Πτώση 12 δολαρίων για τον χρυσό στα 1.252 δολάρια η ουγκιά.

Στο δύο προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE.

Keywords
Τυχαία Θέματα