Περιβαλλοντολόγοι «απειλούν» να στερήσουν έσοδα €5 δισ. από τη γερμανική RWE

Η γερμανική εταιρεία ενέργειας RWE κινδυνεύει να χάσει έσοδα 5 δισ. ευρώ αν απαγορευτεί τελικά η εξόρυξη λιγνίτη από ένα αρχαίο δάσος στη Γερμανία, ανέφερε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ZDF ο διευθύνων σύμβουλος.

Η RWE έχει προκαλέσει σφοδρή κριτική από περιβαλλοντολόγους για την επιχείρηση εκκαθάρισης του δάσους Hambach που βρίσκεται

στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, την ώρα που η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης εξετάζει τρόπους προκειμένου να καταργήσει σταδιακά τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς που λειτουργούν με καύση άνθρακα.

Η γερμανική αστυνομία ξεκίνησε εκκαθαρίσει στο δάσος με την απομάκρυνση ακτιβιστών που είχαν καταλύσει σε δεντρόσπιτα στο εν λόγω δάσος για να διαμαρτυρηθούν για την εκμετάλλευσή του. Το εν λόγω δάσος είχε αγοραστεί αρκετές δεκαετίες πριν από την RWE με στόχο την επέκταση της εξόρυξης λιγνίτη. Τώρα όλως η εταιρεία δέχεται πληθώρα αιτημάτων να καθυστερήσει ή και να ακυρώσει τις δραστηριότητές της.

«Αν εγκαταλείψουμε το δάσος Hambach αμέσως αυτό σημαίνει για εμάς ζημιά 4-5 δισ. ευρώ», ανέφερε ο CEO της RWE, Rolf Martin Schmitz, σε ερώτηση που δέχτηκε για το πόσα έσοδα θα χαθούν.

Επίσης, ο Schmitz είπε ότι εάν το δάσος του Hambach δεν καθαριστεί, η εταιρεία θα πρέπει να τοποθετήσει τεράστιους όγκους υλικών για να σταθεροποιήσει τις άκρες στα ανοίγματα των ορυχείων, κάτι που δεν θεωρεί τεχνικά δυνατό αυτή τη στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα