Γαλλία: Ανάπτυξη 0,2% το β' τρίμηνο

Μικρή ανάπτυξη 0,2% παρουσίασε η γαλλική οικονομία κατά το β' τρίμηνο του έτους, επιβεβαιώνοντας τις προηγούμενες εκτιμήσεις, καθώς τα νοικοκυριά αποταμίευσαν περισσότερα λόγω της ανάκαμψης της αγοραστικής τους δύναμης και περιορισμού των δαπανών, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την INSEE το πραγματικό ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 0,7% το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, καθώς ο πληθωρισμός μειώθηκε και οι πλουσιότεροι επωφελήθηκαν από την απόσυρση

του φόρου περιουσίας.

Το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών αυξήθηκε στο 14,3% το β' τρίμηνο από 13,7% το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες υπέστησαν πρωτοφανή πτώση.
Στις προηγούμενες προβλέψεις της η INSEE είχε αναφέρει ότι η καταναλωτική δαπάνη που μειώθηκε κατά 0,1% κατά το β' τρίμηνο, υπέστη πλήγμα λόγω των απεργιών στα μέσα μεταφοράς, ενώ και ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός επηρέασε τις δαπάνες στον τομέα της ενέργειας.

Στο μεταξύ, οι εταιρικές επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 1,2% αν και τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών υποχώρησαν στο 31,5% από 32% το α' τρίμηνο, καθώς η παραγωγικότητα υποχώρησε, ενώ οι μισθοί αυξήθηκαν ελαφρώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα