Θετικό πρόσημο στις ευρωαγορές - Περιορίζονται οι εμπορικοί φόβοι

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες ακολουθώντας την τάση των αμερικανικών και των ασιατικών χρηματιστηρίων, καθώς μειώνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για την εμπορική διένεξη ΗΠΑ – Κίνας.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,57% στις 384,81 μονάδες, με όλους τους κλάδους σε θετικό πρόσημο.

Ο βρετανικός FTSE100 με άνοδο 0,88%, o γερμανικός Dax με άνοδο 0,79% και ο γαλλικός CAC σημειώνει κέρδη 0,74%.

Στην ευρω-περιφέρεια

ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,90% και ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,67%.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Uber βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις για την εξαγορά της εταιρείας διανομής τροφίμων, Deliveroo, με τίμημα αρκετά δισ. δολ. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις, απαιτείται προσφορά που θα είναι σημαντικά ανώτερη από την τελευταία αποτίμηση της Deliveroo, που ξεπερνά τα 2 δισ. δολ. Οι μετοχές των εισηγμένων ανταγωνιστών υποχώρησαν μετά από αυτή την είδηση. Ενδεικτικά η Just Eat και η Delivery Hero σημείωσαν απώλειες 6,5% και 1,9% αντίστοιχα.

Κοιτάζοντας μεμονωμένες μετοχές, η Moller-Maersk σημειώνει τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από την HSBC στην κατηγορία "buy" από "hold" και την αύξηση της τιμής στόχου στις 11.100 κορώνες Δανίας από 9,100 κορώνες. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 2,5%.

Στον αντίποδα η Smiths Group που έχανε νωρίτερα 9% μετά τα αποτελέσματα έτους που αποδείχθηκαν χειρότερα των προβλέψεων.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζει, στο μεταξύ, στις εξελίξεις γύρω από το Brexit, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες αύξησαν τις πιέσεις τους στην πρωθυπουργό Μέι κατά τη διάρκεια της Άτυπης Συνόδου Κορυφής στο Σάλσμπουργκ της Αυστρίας. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ανέφερε πως το σχέδιο της Μέι για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ «δεν θα λειτουργήσει». Η επόμενη συνάντηση της Μέι με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους είναι στις 18 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα