Περιορισμένοι οι τουρκικοί κραδασμοί στη Wall Street

Απώλειες που όμως περιορίστηκαν κάτω από το 1% κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες έριξαν την τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου σε ιστορικό χαμηλό.

Ο Dow Jones έχασε 257 μονάδες και έκλεισε με πτώση 0,77% σβήνοντας έτσι τα κέρδη του για τον μήνα Αύγουστο. Ο S&P επίσης υποχώρησε κατά 0,7%, με πτώση έκλεισε και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 0,67%.

Οι τραπεζικές μετοχές κινήθηκαν χαμηλότερα με τις Βank ofAmerica, Goldman Sachs

και Μorgan Stanley να υποχωρούν περισσότερο από 1%. Πτώση κατέγραψε και ο τεχνολογικός κλάδος με τις μετοχές της Facebook, της Alphabet και της Amazon να υποχωρούν.

Η υποχώρηση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου ξεπέρασε το 20% μετά και από το tweet του Αμερικανού προέδρου Donald Trump στο οποίο έκανε λόγο για διπλασιασμό των δασμών σε αλουμίνιο και χάλυβα από την Τουρκία.

Το "τιτίβισμα" του Τραμπ ήρθε ως απάντηση στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πόλη Bayburt. Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε μεταξύ άλλων τους Τούρκους πολίτες να μετατρέψουν όλο το ξένο συνάλλαγμα που διαθέτουν "κάτω από το στρώμα" τους σε τουρκικές λίρες, για να δώσουν με αυτόν τον τρόπο –όπως είπε– την απάντησή τους στον οικονομικό πόλεμο που αντιμετωπίζει η χώρα.

Πτώση 15% κατέγραψε σήμερα και το τουρκικό χρηματιστήριο το οποίο έχει ήδη υποχωρήσει φέτος κατά 42,3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα