Διογκώθηκε στα $76,9 δισ. το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ

Σημαντική διόγκωση κατέγραψε το έλλειμμα του προϋπολογισμού των Ηνωμένων Πολιτειών για τον μήνα Ιούλιο 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αρμόδιο Γραφείο του αμερικανικού υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, το δημοσιονομικό έλλειμμα ανήλθε σε 76,9 δισεκ. δολάρια, έναντι 75 δισεκ. τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και 42,9 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Για το οικονομικό έτος 2017 – 2018 (έως Μάρτιο), το έλλειμμα ξεπέρασε τα 607 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 16% σε ετήσια σύγκριση.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, η κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε

σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για το ισοζύγιο του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, αναμένοντας το ποσό κατά περίπου 100 δισεκ. ετησίως για την περίοδο 2019-2021, σε σύγκριση με την αρχική εκτίμηση.
Ως αποτέλεσμα, το δημοσιονομικό έλλειμα των ΗΠΑ εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το ορόσημα του ενός (1) τρισεκ. δολαρίων, το 2019.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση για τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, έκανε λόγο για συνολικό έλλειμμα ύψους 7,1 τρισεκ. δολαρίων την επόμενη 10ετία, εν μέρει εξαιτίας της φορολογικής μεταρρύθμισης των Ρεπουμπλικάνων.
Μάλιστα, στη συνέχεια το ποσό αναθεωρήθηκε επί τα χείρω, στα 8 τρισεκ. δολάρια!

Keywords
Τυχαία Θέματα