Περικοπές στον μισθό τον βουλευτών υπόσχεται ο Ντι Μάιο

Ο Ιταλός αναπληρωτής πρωθυπουργός Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα στην ατζέντα του, συμπεριλαμβανομένης της περικοπής της αμοιβής των βουλευτών της χώρας.

«Είμαστε μόνο στο τέλος της αρχής», δήλωσε ο Ντι Μάιο στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα, δύο μέρες αφότου το Κοινοβούλιο πέρασε τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό που περιλαμβάνει μειωμένη εισοδηματική στήριξη για τους φτωχούς και μέτρα για τη μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης για

μερικούς.

Ο Ντι Μάιο, επικεφαλής του κόμματος των Πέντε Αστέρων, υποσχέθηκε τη θέσπιση ενός «θαυμάσιου νόμου» για να μειώσει το μισθό για τους βουλευτές το τρέχοντα έτος. Οι Ιταλοί βουλευτές είναι μεταξύ των καλύτερα αμοιβόμενων βουλευτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις δηλώσεις του την Τρίτη, ο Ντι Μάιο υποσχέθηκε επίσης να εργαστεί σε θέματα περιβάλλοντος και εξωτερικών υποθέσεων το 2019, προσθέτοντας ότι ήταν χαρά να αγωνιστούμε εναντίον εκείνων που «χρησιμοποίησαν το δημόσιο χρήμα και τους εθνικούς νόμους για να επωφεληθούν από μια σειρά δικαιωμάτων στα οποία δεν είχαν δικαίωμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα