Η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία του κόσμου ετοιμάζει δημόσια προσφορά

Η National Tobacco Corp., ένα κρατικό μονοπώλιο που είναι μακράν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιγάρων στον κόσμο, σχεδιάζει να εισάγει τη διεθνή της μονάδα στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ακόμη και αν η κυβέρνηση αυξάνει την πίεση για τον περιορισμό του καπνίσματος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η μονάδα, η εταιρεία

China Tobacco International Inc., είναι πρωταρχικά υπεύθυνη για την προμήθεια φύλλων καπνού από χώρες όπως η Βραζιλία και ο Καναδάς, για τον γίγαντα των τσιγάρων, στον οποίο αναλογούν τα τέσσερα από τα 10 τσιγάρα του κόσμου. Η μητρική εταιρεία μπορεί να κερδίσει περισσότερα κέρδη από ότι η HSBC Holdings Plc ή η Walmart Inc., σύμφωνα με μια σπάνια ματιά στα οικονομικά στοιχεία το 2012.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη χώρα που καταναλώνει και παράγει καπνό στον κόσμο και οι επικριτές ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση δεν κάνει αρκετά για να εμποδίσει την εξάπλωση του καπνίσματος, λόγω των φορολογικών εσόδων που προέρχονται από τη βιομηχανία. Πέρυσι, οι βουλευτές στο Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο της Κίνας ζήτησαν υψηλότερους φόρους στα τσιγάρα για να αποτρέψουν το κάπνισμα μεταξύ των νέων.

Οι διεθνείς δραστηριότητες στον τομέα σημείωσαν έσοδα ύψους 651 εκατ. δολ. για το εννιάμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας πτώση 21% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη. Είχε ένα περιθώριο μικτού κέρδους 5,8%, από 6,5% το προηγούμενο έτος.

Το 2016, ο κλάδος συνεισέφερε κέρδη και φόρους ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίων γιουάν (160 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με τον ιστοχώρο της China Tobacco. Η εταιρεία δεν δημοσιεύει οικειοθελώς τα οικονομικά δεδομένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα