Ορκίστηκε ο πρώτος υπουργός Τουρισμού στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης θα χρίσει σήμερα τον Σάββα Πέρδιο ως τον πρώτο υπουργό Τουρισμού της χώρας, της μεγαλύτερης βιομηχανίας του νησιού.

«Ζητούσαμε τη δημιουργία ενός υπουργείου τουρισμού για δεκαετίες, δεδομένης της σημασίας του για την οικονομία», δήλωσε ο Χάρης Λοϊζίδης, πρόεδρος της Κυπριακής Ξενοδοχειακής Ένωσης. «Το νέο υπουργείο

θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά θέματα, όπως νέα νομοθεσία για την ταξινόμηση των ξενοδοχείων και την εφαρμογή της νέας τουριστικής στρατηγικής της χώρας», πρόσθεσε.

Ο Πέρδιος θα είναι επίσημα γνωστός ως Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού, αντικατοπτρίζοντας κυπριακούς συνταγματικούς περιορισμούς στον επιτρεπόμενο αριθμό υπουργείων. Ο νέος υφυπουργός αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού που θα κλείσει.

Ο Πέρδιος, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Louis Hotels SA, η οποία διαχειρίζεται 25 ακίνητα στην Κύπρο και την Ελλάδα, σπούδασε χρηματοοικονομικά και λογιστικά στο Πανεπιστήμιο του Warwick στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και διαχείριση της διεθνούς φιλοξενίας στο Lausanne Hotel School στην Ελβετία.

Ο νέος υφυπουργός θα εφαρμόσει την εθνική τουριστική στρατηγική της Κύπρου με τις απαραίτητες οριζόντιες πολιτικές, τον προγραμματισμό της τουριστικής ανάπτυξης και την ευρύτερη πολιτική εποπτεία του κλάδου, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα