«Παγώνει» το σύντομο φλερτ του Musk με την Σ. Αραβία μετά τον θάνατο του Κασόγκι

Η Tesla «πιθανότατα δεν θα έπαιρνε λεφτά» από τη Σαουδική Αραβία, μετά τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, δήλωσε ο CEO της εταιρείας Elon Musk.

Η Musk και η εταιρεία του ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρέθηκαν στα πρωτοσέλιδα τον Αύγουστο, όταν ο δισεκατομμυριούχος έστειλε ένα tweet λέγοντας

ότι σκόπευε να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο στα 420 δολάρια ανά μετοχή.

Αργότερα, είπε ότι είχε προσεγγίσει το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας "πολλές φορές" για την προοπτική της ιδιωτικοποίησης της Tesla.

Σε συνέντευξή του την Παρασκευή, ο Musk ερωτήθηκε ευθέως για το τι πιστεύει για το θάνατο του Κασόγκι, σφοδρό επικριτή του βασιλείου.

"Είναι πολύ κακό αυτό", ανέφερε.

Ερωτηθείς αν θα δεχόταν τώρα τα Σαουδαραβικά χρήματα, μετά τον θάνατο του Κασόγκι, ο Musk είπε: "Νομίζω ότι μάλλον δεν θα τα δεχόμουν".

Ο Musk, όταν ρωτήθηκε για την επιρροή του κρατικού ταμείου της Σαουδικής Αραβίας στη Silicon Valley, πρόσθεσε ότι ήταν σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι όλα τα Σαουδαραβικά κεφάλαια τα ίδια.

"Νομίζω ότι πρέπει να θεωρήσουμε ότι υπάρχει μια ολόκληρη χώρα και υπάρχει, ξέρετε ... Υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι στη Σαουδική Αραβία και Σαουδάραβες που βρίσκονται εκτός. Οπότε δεν μπορούμε να ζωγραφίσουμε ολόκληρη τη χώρα με ένα πινέλο", εξήγησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα