ΟΤΕ: Ενεργοποίησε την πρώτη σύνδεση για οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH)

Της Στεφανίας Σούκη

Η πρώτη ενεργοποίηση για σύνδεση οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH - Fiber to the Home) πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον ΟΤΕ στο Π. Φάληρο.

Στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ Μιχ. Τσαμάζ ανέφερε ότι φέτος η κάλυψη θα φθάσει σε 150.000

σπίτια στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος του Οργανισμού συνολικού ύψους 2 δισ ευρώ μέχρι το 2022 για συνδέσεις FTTH.

Ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι τέτοιου είδους επενδύσεις βρίσκονται στην καρδιά της νέας ανάπτυξης που έχει ανάγκη η Ελλάδα και βάζουν τη χώρα μας στο κέντρο του διεθνούς επενδυτικού χάρτη και των παγκοσμίων εξελίξεων. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα μας θα υπερκεράσει τους στόχους για την «Κοινωνία των Gigabit» έως το 2025.

Εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας ο ΓΓ Τηλεπικοινωνιών ανέφερε ότι σε βάθος 5ετίας το ύψος των δημοσίων επενδύσεων στα δίκτυα Υψηλών Ταχυτήτων θα κυμανθεί στα 700 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα