Οριακή άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

του Δημήτρη Παφίλα

Σ ΄ενα στενό εύρος τιμών κινείται με οριακή άνοδο η Αθήνα καθώς οι ξένοι επενδυτές είναι δύσκολο να αναλάβουν ρίσκο εν όψει της επίθεσης που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους στην Συρία.

Οι ξένες αγορές εμφανίζουν οριακή πτώση που αποτυπώνει αυτές τις επιφυλάξεις και όπως είναι φυσικό στην αναδυόμενη αγορά των Αθηνών, η έκθεση οφείλει

να είναι μικρότερη.

Συνήθως, οι αγορές είναι πτωτικές τις πρώτες ημέρες μιας πολεμικής σύρραξης και πραγματοποιούν ράλι αργότερα με την έναρξη τους.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υπάρχουν ενστάσεις απο το ΔΝΤ για τις τράπεζες, κάτι που θα δυσκολέψει την συνέχεια με τα stress tests. Ωστόσο η κυρίαρχη οπτική σήμερα είναι η γεωπολιτική πλευρά και οι ξένοι θα επριμένουν να δουν τις εξελίξεις στην Συρία για να απαοφασίσουν.

Την επόμενη εβδομάδα, όμως, οι ελληνικές τράπεζες θα γνωρίζουν πάνω – κάτω τι θα προκύψει με τους λογαριασμούς. Οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν εύκολα ή δύσκολα τα stress tests, και το κυρίαρχο ερώτημα είναι ο χρόνος που θα τους δοθεί να ενισχυθουν κεφαλαιακά.

Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 801.56 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,32%.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας χάνει 0,36% καθώς κινείται στα 0,273 ευρώ. Με κέρδη 0,50% η Alpha bank στα 1,824 ευρώ. Με κέρδη 0,67% η Τράπεζα Πειραιώς στα 2,708 ευρώ. Κέρδη 0,42% ο Μυτιληναίος στα 9,6 ευρώ. Άνοδος 1,58% η Grivalia στα 8,99 ευρώ.

Κέρδη 0,29% η μετοχή της ΔΕΗ στα 2,7908 ευρώ. Άνοδος 0,66% για την Motor Oil στα 18,42 ευρώ. Άνοδος 0.,80% για την Μπέλα. Οριακή πτώση για ΟΠΑΠ και οριακή άνοδο για τον ΟΤΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα