Οριακές κινήσεις στην Ευρώπη με το βλέμμα στη Συρία

Μεικτή είναι η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τα αρνητικά πρόσημα να κυριαρχούν, καθώς η επενδυτική εμπιστοσύνη κάμπτεται υπό την απειλή της άμεσης ανάληψης στρατιωτικής δράσης στη Συρία από πλευράς ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει οριακές κινήσεις ενισχυόμενος πριν από λίγο κατά 0,10%.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο FSTE100, o DAX, o CAC40, o IBEX35

Ανοδος καταγράφεται στις μετοχές του κλάδου πετρελαίου

και φυσικού αερίου με κέρδη σχεδόν 5% λόγω της αυξανόμενης έντασης στη Μέση Ανατολή. Τις καλύτερες επιδόσεις παρουσιάζει η Subsea 7 με έδρα το Λονδίνο μετά την αναβάθμισή της σύστασής της από την RBC Capital Markets σε "perform" από "underperform." Η μετοχή ενισχύεται κατά 2%.

Πτώση 0,5% για τον κλάδο πρώτων υλών. Απώλειες 2% σημειώνει η μετοχή της Imerys, καθώς η αμερικανική της μονάδα, Imerys America Talc, και η Johnson & Johnson έλαβαν εντολή από δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϊ να καταβάλουν 117 εκατ. δολ. ως αποζημίωση σε έναν άνδρα που ισχυρίστηκε ότι ανέπτυξε καρκίνο λόγω της χρήσης προϊόντων της εταιρείας με βάση το ταλκ.

Η μετοχή της Carrefour σημείωσε πτώση 5% και έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2012, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων α' τριμήνου που ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών.

Η βρετανική Playtech ανακοίνωσε τη συμφωνία εξαγοράς του 70,6% της ιταλικής Snaitech με τίμημα 846 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα η μετοχή της να εκτοξευθεί κατά 9%.

Στο μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα του 2018 λόγω των γεωπολιτικών κινδύνων μετά το μήνυμα Τραμπ ότι η Ρωσία θα πρέπει να είναι έτοιμη για την εκτόξευση πυραύλων στη Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, που σήμερα επικοινώνησε για το ζήτημα με τον Τούρκο ομόλογό του Ερντογάν, σταθμίζει τις επιλογές του για στρατιωτική δράση στη Συρία, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Telegraph, η Βρετανία πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, έδωσε εντολή σε βρετανικά υποβρύχια να κινηθούν προς τη Συρία, ώστε να είναι σε ετοιμότητα να εξαπολύσουν επιθέσεις ενάντια στον συριακό στρατό. Σήμερα, μάλιστα, αναμένεται να ζητήσει από το υπουργικό της συμβούλιο να εγκρίνει την εμπλοκή των ένοπλων δυνάμεων της χώρας στη στρατιωτική δράση εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας.

Τα futures του μπρεντ διαπραγματεύονται στα 72,18 δολ/βαρέλι καταγράφοντας άνοδο 0,2% ενώ το WTI σημείωσε άνοδο 0,4% στα 67,10 δολ/βαρέλι, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα