Οριακή άνοδος στην Ευρώπη – Στο επίκεντρο Fed, Brexit, Ολλανδία

Με άνοδο κινούνται κατά πλειοψηφία οι ευρωπαϊκοί δείκτες ακολουθώντας την Ασία. Στο προσκήνιο παραμένει η πολιτική αβεβαιότητα, ενώ οι traders αναμένουν την αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 νωρίτερα σημείωνε άνοδο 0,09% με τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται σε θετικό έδαφος.

Οι επενδυτές θεωρούν ότι η αμερικανική Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, μετά και τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις

εργασίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την περασμένη παρασκευή.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές εστιάζουν στα πολιτικά γεγονότα της Ευρώπης αυτή την εβδομάδα. Η Βρετανία ενδέχεται να «πατήσει το κουμπί» προκειμένου να εκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις περί Brexit, μετά και την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων. Η Τερέζα Μέι είχε δηλώσει νωρίτερα ότι θα ξεκινήσει τις συνομιλίες με την ΕΕ μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Την ίδια ώρα, αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση για τις ολλανδικές εκλογές την ερχόμενη Τετάρτη, σε ένα κλίμα εντεινόμενου αντιευρωπαϊσμού.

Σήμερα Δευτέρα, η Ανγκελα Μάρκελ ταξιδεύει για ΗΠΑ. Σήμερα αναμένεται και τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία, ενώ επίκειται και ομιλία του Μάριο Ντράγκι στις 3:30 μμ (ώρα Ελλάδος) στο Λονδίνο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν να υποχωρούν κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στις ασιατικές αγορές. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε χτυπήσει χαμηλό τριών μηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα