Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street

Εντός περιορισμένης κλίμακας διακύμανσης κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τον Dow Jones να κατακτά νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό λίγη ώρα μετά το ξεκίνημα της συνεδρίασης, συνεχίζοντας την πολύ καλή πορεία που είχε ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα.

Απώλειες μόλις 0,03% για τον Dow Jones στις 22.087 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,01% στις 2.477 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,29% υψηλότερα στις 6.369 μονάδες.

Σημαντική ώθηση στην αμερικανική αγορά δίνει η πολύ καλύτερη της αναμενόμενης πορεία των εταιρικών

μεγεθών β' τριμήνου, με τα κέρδη ανά μετοχή να έχουν ενισχυθεί -έως την Παρασκευή- κατά 10,1%, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

«Πολύ δύσκολα μπορεί να δεις κάτι το οποίο έχει την δυνατότητα να οδηγήσει την αγορά σε στάση. Τα εταιρικά κέρδη ήταν πολύ καλά», τονίζει ο Bruce McCain, επικεφαλής επενδύσεων στην Key Private Bank.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας ανακοινώνουν μεγέθη τριμήνου εταιρείες που προέρχονται από τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων, αλλά και κορυφαίοι όμιλοι ΜΜΕ.

Μέχρι στιγμής οι αμερικανικές μετοχές έχουν ένα πολύ καλό έτος, με τους S&P 500 και Nasdaq να έχουν ενισχυθεί 10,6% και 17,9% αντίστοιχα, ενώ ο Dow Jones έχει σημειώσει κέρδη της τάξης του 11,8%.

Οριακές απώλειες και για τον δείκτη «φόβου» Vix, ο οποίος υποχωρεί 0,1% στις 10,02 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα