Το Ισραήλ πιέζει την Teva φαρμακευτική να επαναφέρει δουλειές στη χώρα

Η ισραηλινή κυβέρνηση προέτρεψε την Teva Pharmaceutical Industries Ltd., τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας, να φέρει θέσεις εργασίας και λειτουργίες της πίσω στη χώρα, σηματοδοτώντας την προθυμία της να βοηθήσει στη διάσωση του κατεστραμμένου κολοσσού της ισραηλινής φαρμακοβιομηχανίας.

Η εταιρεία έχει υποχρέωση έναντι του Ισραήλ λόγω των ειδικών φορολογικών

πλεονεκτημάτων που απολαμβάνει τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με δήλωση που έγινε τη Δευτέρα από τον Υπουργό Οικονομίας Ελί Κοέν. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι τις τελευταίες ημέρες πίεσαν επιτυχώς την Teva να καθυστερήσει την περικοπή 350 θέσεων εργασίας στην εγχώρια αγορά έως και μετά τις εβραϊκές αργίες τον Οκτώβριο και ζητούν από την Petah Tikva, εταιρεία που εδρεύει στο Ισραήλ, να εξετάσει τη μείωση του κόστους δίνοντας προτεραιότητα στο μάνατζμεντ, παρά στην επετηρίδα και τα βιογραφικά του προσωπικού.

"Οι Ισραηλινοί εργάτες της Teva δεν χρειάζεται να πληρώσουν το τίμημα για τις αποτυχημένες επενδύσεις στο εξωτερικό", δήλωσε ο Κοέν, αφού πρώτα επικοινώνησε με τον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο της φαρμακευτικής εταιρείας, Γιτζάκ Πίτερμπεργκ. "Το Υπουργείο Οικονομίας θα συζητήσει με την εταιρεία την επιστροφή της δραστηριότητας στο Ισραήλ και θα την βοηθήσει να ξεφύγει από την κρίση στην οποία βρίσκεται."

Οι υπαινιγμοί της ισραηλινής κυβέρνησης σχετικά με ενδεχόμενη στήριξη ενός σχεδίου διάσωσης ενδέχεται να ευαισθητοποιήσουν τους επενδυτές, αν και η κυβερνητική παρέμβαση στις προτεινόμενες περικοπές θέσεων εργασίας προσθέτει ένα άλλο επίπεδο πολυπλοκότητας για την Teva, η οποία βρίσκεται ήδη υπό πίεση, προκειμένου να πληρώσει χρέη 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να αναζωογονήσει την εταιρική ανάπτυξη. Η εταιρεία μείωσε την πρόβλεψή της για κέρδη και επίσης μείωσε το μέρισμα την περασμένη εβδομάδα, προειδοποιώντας ότι μπορεί να μην τηρήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις φέτος, αν το ταμειακό υπόλοιπο δεν βελτιωθεί γρήγορα και δεν συγκεντρώνει αρκετά κεφάλαια από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων. Οι μετοχές και τα ομόλογα της Teva έχουν κατακρημνιστεί. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δεν δέχθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα