Ολοκληρώθηκαν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Οι κινεζικές και αμερικανικές διπλωματικές ομάδες ολοκλήρωσαν τις εμπορικές συνομιλίες στο Πεκίνο σήμερα, Τετάρτη, οι οποίες διήρκεσαν περισσότερο από ό, τι αναμενόταν και οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι λεπτομέρειες θα δημοσιευτούν σύντομα, σύμφωνα το Reuters.

Τα νέα αυξάνουν τις ελπίδες ότι θα αποφευχθεί ένας πλήρης εμπορικός πόλεμος που θα μπορούσε να διαταράξει την παγκόσμια οικονομία.

Οι συνομιλίες επεκτάθηκαν σε μια μη προγραμματισμένη τρίτη μέρα,

δείχνοντας ότι και οι δύο πλευρές τις αντιμετώπισαν «σοβαρά», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Οι αγορές σημείωσαν άνοδο στην Ασία και οι αγορές στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ακολουθήσουν, καθώς οι επιμήκεις συνομιλίες προκάλεσαν αισιοδοξία ότι οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου έφτασαν προς μια συμφωνία.

Οι συναντήσεις αυτής της εβδομάδας είναι οι πρώτες προσωπικές συνομιλίες, καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζίπινγκ συμφώνησαν τον Δεκέμβριο σε μια εκεχειρία 90 ημερών, σε μια εμπορική διαμάχη πόλεμο που έχει στροβιλίσει τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Η επιπλέον ημέρα των συνομιλιών ήρθε εν μέσω σημείων προόδου σε θέματα όπως οι αγορές αγροτικών και ενεργειακών βασικών προϊόντων στις ΗΠΑ και η αυξημένη πρόσβαση στις αγορές της Κίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα