«Shadows»: Η ταινία μικρού μήκους που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο

Το "Shadows" είναι μια ελληνικής παραγωγής μικρού μήκους ταινία, που κατάφερε ως τώρα να πραγματοποιήσει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διαδρομή στο εξωτερικό.

Πρόκειται για ανεξάρτητο project χαμηλού προϋπολογισμού που ταξιδεύει σ' όλο τον κόσμο αποδεικνύοντας τη δύναμη και τις προοπτικές του ελληνικού ανεξάρτητου κινηματογράφου.

Θέμα της ταινίας ο ανεκπλήρωτος έρωτας. Δύο ιστορίες, χτισμένες πάνω σε αδιέξοδες αποφάσεις και καταδικασμένες επιλογές. Ένα σύγχρονο δράμα,

δομημένο στην τραγικότητα των ανεκπλήρωτων προσδοκιών και στις εσωτερικές συγκρούσεις ηρώων που οι επιθυμίες τους παρέμειναν για πάντα κρυμμένες στη σιωπή.

Η ταινία ξεκίνησε την διαδρομή της με την επίσημη συμμετοχή της στο Διεθνές Φεστιβάλ του San Jose στην Costa Rica όπου και προβλήθηκε την 27η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Από τότε μετράει μια σειρά βραβείων και επίσημων συμμετοχών σε πλήθος διεθνών φεστιβάλ.

Το project του Κυριάκου Κοτσίνη κέρδισε το πρώτο βραβείο ανεξάρτητης μικρού μήκους ταινίας, (Best Indie Short Film), στo Top Shorts και Festigious International Film Festival του Los Angeles, καθώς και δύο βραβεία, καλύτερης μικρού μήκους ταινίας στην κατηγορία LGTB, (Best LGTB Short Film) και καλύτερης πρωτότυπης μουσικής (Best Original Score) στο Five Continents International Film Festival, στην Venezuela. Στο ίδιο φεστιβάλ απέσπασε εύφημο μνεία για το μοντάζ (Special Mention Editing, Short Film). Στο Independent Shorts Awards του Los Angeles, βραβεύτηκε με Bronze Award στην κατηγορία καλύτερης ανεξάρτητης ταινίας καθώς και με Silver Award για καλύτερη πρωτότυπη μουσική.

Συμμετείχε ως Finalist στο Independent Talents International Film Festival (Bloomington-Indiana, USA) και ως Semi-Finalist στο Los Angeles CineFest, (LA,USA), ενώ χαρακτηρίστηκε απ' το Transparent Film Festival (New York, USA) "σχεδόν αψεγάδιαστη", συγκεντρώνοντας βαθμολογία 38/40.

Διαγωνίστηκε στο Short to the Point International Short Film Festival, (Bucharest, Romania), και στο Prisma Independent Film Awards (Rome, Italy) ενώ πρόσφατα η ταινία έγινε δεκτή στο διαγωνιστικό του Dumbo International Film Festival, που διεξάγεται στο Brooklyn της Νέας Υόρκης.

Όπως δηλώνει ο σκηνοθέτης, εξαιρετικά σημαντική διάκριση αποτελεί η επίσημη επιλογή της ταινίας από το διεθνές δίκτυο Lift-Off Festivals, παράρτημα των Pinewood Studios (London,UK) για να συμμετάσχει στον διαδικτυακό διαγωνισμό πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών, First-Time Filmmakers 2018 Christmas Special, που διεξήχθη στην πλατφόρμα του φεστιβάλ στο Vimeo On Demand, από την 24η Δεκεμβρίου 00:00 (GMT) έως την 30η Δεκεμβρίου 00:00(GMT).

Η ταινία διαγωνίστηκε με 115 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και κατάφερε να μπει στην πεντάδα των φιναλίστ κατακτώντας την δεύτερη θέση.

Credits

Σενάριο-Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Κυριάκος Κοτσίνης

Μουσική: Γρηγόρης Ελευθερίου

Φωτογραφία: Θεόφιλος Καζαντζίδης

Ηθοποιοί: Ανθή Οικονόμου, Νίκη Πεταλά, Κώστας Ιωαννίδης.

Ο Κυριάκος Κοτσίνης γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1977. Τελείωσε το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Έργων Υποδομής του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Manchester Metropolitan University στην Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία, κατέχει δίπλωμα θεατρικών και κινηματογραφικών σπουδών, ενώ η πρόσφατα ολοκλήρωσε και το πρώτο του βιβλίο το οποίο βρίσκεται υπό έκδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα