Οκτώ εταιρείες διέγραψαν $17,5 δισ. σε μια μέρα λόγω... Amazon

Δύο ανακοινώσεις της Amazon στάθηκαν αρκετές ώστε να διαγραφούν 17,5 δισ. δολ. από την αξία οκτώ εταιρειών.

Ο αμερικανικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου έχει αναχθεί σε μια ισχυρή δύναμη στη Wall Street. Κι αυτό αποδεικνύεται από το ότι η παραμικρή νύξη που έρχεται από την πλευρά του, κάνει τους επενδυτές να... τρέχουν. Αυτό έγινε και την Πέμπτη.

Η Amazon

ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει επιχειρηματίες για να χειρίζονται τοπικά δίκτυα παράδοσης, μια κίνηση που θα μπορούσε να επηρεάσει άμεσα τους αερομεταφορείς FedEx και UPS. Και οι δυο αυτές εταιρείες μετά την ανακοίνωση έχασανσχεδόν 3 δισ. δολ. από την αγοραία τους αξία. Τις μεγαλύτερες απώλειες έγραψε η UPS.

Λίγες ώρες μετά, η Amazon «ξαναχτύπησε» ανακοινώνοντας την απόκτηση της online startup PillPack, σε μια συμφωνία που ήδη δημιουργεί αναταράξεις στη βιομηχανία υγείας.

Πηγές στο CNBC αναφέρουν ότι η Amazon κατέβαλε λιγότερα από 1 δισ. δολ. γαι την απόκτηση της εταιρείας. Η είδηση για το deal είχε ως συνέπεια να διαγραφούν σχεδόν 14,5 δισ. δολ. από τα φαρμακεία Walgreens Boots Alliance, CVS Health και Rite Ai, καθώς και από τους διανομείς φαρμάκων Cardinal Health, AmerisourceBergen και McKesson.

Η Walmart, για την οποία αναφέρεται από πηγές ότι έκανε προσφορά λίγο κάτω από 1 δισ. για την PillPack, έχασε 3,04 δισ. δολ. από την κεφαλαιοποίησή της την Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα