Οι τριβές με την κυβέρνηση, φέρνουν αλλαγές στην κορυφή της Τράπεζας της Ιταλίας

Η Τράπεζα της Ιταλίας αντικατέστησε τον δεύτερο στην ιεραρχία αξιωματούχο και τοποθέτησε δύο νέα μέλη στο ανώτατο σώμα της ύστερα από μήνες έντονων τριβών με τη λαϊκιστική κυβέρνηση που αμφισβήτησε το ιστορικό της σχετικά με την τραπεζική εποπτεία.

Ο Fabio Panetta, 59 ετών, προήχθη στη θέση του Γενικού Διευθυντή για να διαδεχθεί έτσι τον Salvatore Rossi, ο οποίος δήλωσε

στο προσωπικό αυτό το μήνα ότι δεν είχε την πρόθεση να παραμείνει πέρα από τη λήξη της θητείας του, το Μάιο. Η κεντρική τράπεζα διόρισε επίσης δύο νέα μέλη στη διοίκησή της, μεταξύ των οποίων η Alessandra Perrazzelli, πρώην διευθύντρια στην Ιταλία για την Barclays Bank Plc, ως μια από τους Γενικούς Διευθυντές της κεντρικής τράπεζας.

Ο Panetta υπήρξε σκληρός επικριτής του τρόπου με τον οποίο τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα αντιμετώπιζαν τις ιταλικές τράπεζες, μια άποψη που συμμερίζονται οι ηγέτες στη λαϊκιστική κυβέρνηση της Ρώμης. Το νέο "νούμερο δύο" στην τραπεζική εποπτική αρχή της Ιταλίας είναι επί του παρόντος μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ενιαίου μηχανισμού εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η 57χρονη Perrazzelli είναι επίσης η ιδρύτρια και πρώην επικεφαλής της Valore D, ενός λόμπι των γυναικών επαγγελματιών που «δεσμεύονται να προωθήσουν την ισορροπία μεταξύ των φύλων και μια κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς, σε οργανισμούς όλης της χώρας», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα