Οι πανηγυρισμοί του Τσίπρα για την ανεργία και το... τρολάρισμα του Kyle Bass

Σε νέους «πανηγυρισμούς» προέβη ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter σχετικά με τη μείωση της ανεργίας και τη βελτίωση στην αγορά εργασίας.

«H μείωση της ανεργίας, η προώθηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας αποτέλεσαν, από την πρώτη στιγμή, προτεραιότητα της κυβέρνησης. H στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων είναι, για εμάς, ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης», υπογραμμίζει

ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού (primeminister.gr) υπό τον τίτλο «H στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης», σημειώνεται:

«Καταφέραμε να μειώσουμε την ανεργία κατά 8 μονάδες, από το 26% στο 18,6% και σταθερά μειώνεται κατά 2% κάθε χρόνο. Στο ίδιο διάστημα αυξήσαμε την απασχόληση κατά 376.766 σταθερές θέσεις». Τονίζεται δε ότι «τα τρία τελευταία χρόνια, μέσω των Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης, έχουν ωφεληθεί 220.000 άνεργοι, ενώ έχουν δαπανηθεί 1,1 δισ. ευρώ και έχουν ήδη ανακοινωθεί 11 νέα προγράμματα που απευθύνονται σε 88.500 ωφελούμενους, συνολικού προϋπολογισμού 632.500.000 ευρώ».

Υπογραμμίζεται, ακόμα, ότι «η συνολική αναβάθμιση τόσο του ΟΑΕΔ όσο και του ΣΕΠΕ συμβάλλουν στην στοχευμένη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση πολιτικών καταπολέμησης της ανεργίας αλλά και της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας» και πως «από το 2015 έως σήμερα έχουν διεξαχθεί 206.987 έλεγχοι και έχουν καταβληθεί 45.488.900 ευρώ δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, μέσω του έργου της επιθεώρησης εργασίας. H στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης».

Η ανάρτηση του κ. Τσίπρα στο Twitter και η δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, συνοδεύεται από σχετικό βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, και ο υφυπουργός Εργασίας, πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, και υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, Νάσος Ηλιόπουλος, να τονίζει ότι «από την πρώτη στιγμή η προστασία του κόσμου της εργασίας αποτέλεσε βασική μας προτεραιότητα, η μείωση της ανεργίας, το να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και για τους μακροχρόνια άνεργους και για τους νέους επιστήμονες και τους νέους ανθρώπους της χώρας».

H μείωση της ανεργίας, η προώθηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης & η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας αποτέλεσαν, από την πρώτη στιγμή, προτεραιότητα της κυβέρνησης. H στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων είναι, για εμάς, ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης. https://t.co/1wtDilqgyD

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 18 Ιανουαρίου 2019

Το... τρολάρισμα του Kyle Bass

Στο μεταξύ, και ενώ ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει για τη μείωση της ανεργίας, ο Kyle Bass, ιδρυτής και Chief Investment Officer της Hayman Capital Management, έδωσε τη δική του απάντηση μέσω Twitter στον κ. Τσίπρα, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που κέρδισε η κυβέρνησή του.

Αναλυτικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, έκανε ένα tweet, στο οποίο ανέφερε: «Με τη δύναμη του ελληνικού λαού, οικοδομούμε την Ελλάδα της προόδου, απέναντι στην Ελλάδα της συντήρησης. Αυτή η Ελλάδα μας αξίζει».

Με τη δύναμη του ελληνικού λαού οικοδομούμε την Ελλάδα της προόδου, απέναντι στην Ελλάδα της συντήρησης. Αυτή η Ελλάδα μας αξίζει. #Βουλη #Vouli pic.twitter.com/DhOnYShy2j

— Alexis Tsipras (@atsipras) 16 Ιανουαρίου 2019

Η απάντηση του Kyle Bass: «Το καλύτερο που θα είχατε να κάνετε είναι να περάσετε περισσότερο χρόνο εστιάζοντας στην σταθεροποίηση των τεσσάρων τραπεζών σας και λιγότερο χρόνο σε πολιτικές δοσοληψίες για να κρατήσετε μια χούφτα ανθρώπων στο κοινοβούλιο με το μέρος σας για λίγους ακόμη μήνες. Ας δούμε κάποιο θετικό οικονομικό γεγονός. Κάτι τέτοιο ίσως άλλαζε την κοσμοθεωρία της διοίκησής σας».

You better start spending more time focused on stabilizing your 4 banks and less time horse-trading to keep a handful of people In parliament on your side for a few more months.Let’s see some positive economic events.that might change the world view of your administration.#greece

Kyle Bass (@Jkylebass) 17 Ιανουαρίου 2019
Keywords
Τυχαία Θέματα