Οι φοροαπαλλαγές του Τραμπ, θα οδηγήσουν σε υπερθέρμανση την οικονομία των ΗΠΑ;

Πόσο ζεστό είναι το «πολύ ζεστό»;

Αυτή είναι μια ερώτηση που οι επενδυτές θέτουν όλο και περισσότερο, καθώς η οικονομία των Η.Π.Α. προετοιμάζει μια νέα εισροή δημοσιονομικών κινήτρων χάρη στις φορολογικές περικοπές του προέδρου Donald Trump. Ο κίνδυνος είναι τα κίνητρα που συνδυάζονται με την ακόμα πιο εύκολη νομισματική πολιτική, μείγμα το οποίο προκαλεί μια προοπτική αύξησης του πληθωρισμού.

Το θέμα αυτό είναι στην αρχή της εβδομαδιαίας

ανάλυσης, σχετικά με το τι συμβαίνει στην παγκόσμια οικονομία: Παίρνοντας τη Θερμοκρασία

Για να δούμε τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον για ολόκληρες τις Η.Π.Α., οι δημοσιογράφοι του Bloomberg βγήκαν στο δρόμο για να επισκεφτούν πόλεις όπου η ανεργία είναι ήδη χαμηλότερη από τον εθνικό μέσο όρο 4,1%.

Τα καλά νέα για το σχέδιο της Federal Reserve να αυξήσει αργά τα επιτόκια, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στην ανάπτυξη, είναι ότι οι εργοδότες έχουν βρει τρόπους αντιμετώπισης των αγορών εργασίας που δοκιμάζονται και εξακολουθούν να κερδίζουν χρήματα. Κάποιοι έχουν ακόμη αυξήσει την αμοιβή των εργαζομένων τους.

Η Goldman Sachs και η JPMorgan φτάνουν μέχρι και να υποθέσουν ότι η ανεργία μπορεί να πέσει κάτω από το 3% για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1950.

Ο πληθωρισμός εξακολουθεί επίσης να μην εμπνέει ανησυχία. Οι τιμές καταναλωτή επιβραδύνθηκαν το Φεβρουάριο και ένας δείκτης πληθωρισμού που είναι συνήθως ευαίσθητος στις συνθήκες της αγοράς εργασίας μετριέται ακόμη και στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο Larry Kudlow, η επιλογή του Trump να αντικαταστήσει τον Gary Cohn ως διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, είναι χαλαρός. "Η ανάπτυξη δεν είναι πληθωριστική", είπε.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο ΟΟΣΑ έθεσε προβλέψεις για την ανάπτυξη και το αδύναμο παζλ του πληθωρισμού προτρέπει ακόμη τις κεντρικές τράπεζες να εξετάσουν τους μεταβαλλόμενους στόχους. Οι επικεφαλής των οικονομικών πολιτικών στην ομάδα των 20 θα έχουν περισσότερα να πουν για τις προοπτικές όταν θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα