Με μεικτά πρόσημα κλείνει την εβδομάδα η Ασία

Οι εξελίξεις γύρω από το διεθνές εμπόριο και πολιτικές ειδήσεις από τον Λευκό Οίκο, συνέχισαν να κυριαρχούν και σήμερα στην ψυχολογία των επενδυτών, με τις ασιατικές αγορές να αποχαιρετούν την εβδομάδα με μεικτά πρόσημα.

Στο Τόκιο, ο Nikkei 225 απόλεσε τα κέρδη που είχε νωρίτερα για να κλείσει τελικά με πτώση 0,58% ή κατά 127,44 μονάδες στις 21.676,51 μονάδες. Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας ο ιαπωνικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1%. Ο ευρύτερος Topix σημείωσε απώλειες 0,4%.

Στη Νότια Κορά ο δείκτης Kospi έκλεισε

με άνοδο 0,06% στις 2.493,97 μονάδες, ενώ στην Κίνα ο Shanghai composite υποχώρησε κατά 0,63% στις 3.270,39 μονάδες και ο Shenzhen composite με πτώση 0,61% 1.863,03 μονάδες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης CSI 300 με πτώση 0,96%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με πτώση 0,24%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με άνοδο 0,48% στις 5.949,40 μονάδες και όλους τους κλάδους σε θετικό πρόσημο, πλην των μετοχών του χρηματοοικονομικού κλάδου και παραγωγής χρυσού.

Στο επίκεντρο για άλλη μια φορά οι ανησυχίες για το διεθνές εμπόριο, με τη Wall Street Journal να αναφέρει πως η κυβέρνηση Τραμπ επιδιώκει να επιβάλει δασμούς τουλάχιστον 30 δισ. δολ. στις κινεζικές εισαγωγές, ενώ το Reuters ανεβάζει αυτό το ποσό σε 60 δισ. δολ. Μερίδα επενδυτών ανησυχεί ότι όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν εμπορικό πόλεμο που θα καθηλώσει την ανάπτυξη.

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στις πολιτικές εξελίξεις στην Ουάσινγκτον, καθώς η Washington Post μετέδωσε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να απομακρύνει τον σύμβουλο επί θεμάτων ασφαλείας H.R. McMaster, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται από τον λευκό Οίκο.

Στα επιχειρηματικά νέα, τα τελευταία μοντέλα Galaxy S9 και S9+ της Samsung's latest Galaxy S9 θα είναι από σήμερα διαθέσιμα σε πολλές αγορές, μετά το αρχικό τους λανσάρισμα τον περασμένο Φεβρουάριο.

Επίσης, η Alibaba Group, που πρόσφατα εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, τώρα επιδιώκει την εισαγωγή της και στην Κίνα, αν της επιτραπεί από τις ρυθμιστικές αρχές.

Τέλος σύμφωνα με το Reuters, τα κινεζικά αποθετήρια θα εισαχθούν στην Κίνα πολύ σύντομα. Σύμφωνα με κινεζική εφημερίδα τα λεγόμενα CDR θα δίνουν στους επενδυτές των κινεζικών χρηματιστηρίων τη δυνατότητα να επενδύουν σε εταιρείες που είναι εισηγμένες εκτός Κίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα