Μεικτή εικόνα στις ευρωαγορές – Άλμα 32% για Nex Group

Προς διάφορες κατευθύνσεις κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς οι πληροφορίες για νέες πολιτικές εξελίξεις στον Λευκό Οίκο, αλλά και το προς τα πού οδεύει το παγκόσμιο εμπόριο, ανησυχούν τους επενδυτές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 χωρίς μεγάλες μεταβολές μετά το άνοιγμα, πριν λίγο σημείωνε άνοδο 0,11%.

Ο γερμανικός DAX άνοιξε με καθυστέρηση, λόγω προβλημάτων στον δείκτη XETRA στη Φρανκφούρτη.

Λίγο μετά τις 11 πμ ο FTSE100 +0,16%, o DAX +0,40%, o CAC40 +0,08%, o FTSE MIB

+0,19%, o IBEX35 +0,09%

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές του κλάδου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με άνοδο 0,4%. Στην κορυφή του πανευρωπαϊκού δείκτη η βρετανική χρηματιστηριακή Nex Group μετά την ανακοίνωσή της ότι την προσέγγισε ένας από τους μεγαλύτερους χρηματιστηριακούς ομίλους στον κόσμο, η CME Group. Αν υπάρξει κάποιο deal μεταξύ τους, μπορεί να δημιουργηθεί ένας διατλαντικός χρηματιστηριακός κολοσσός. Η μετοχή της Nex Group έκανε άλμα άνω του 32%.

Αντιθέτως, κακές επιδόσεις καταγράφουν οι μετοχές του κλάδου λιανικού εμπορίου με πτώση 0,4%. Η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι αναθεώρησε προς τα κάτω την τιμή στόχο της Dufry στα 160 ελβετικά φράγκα από 165 προηγουμένως. Η μετοχή σημείωσε πτώση 1,5%.

Ανοδο 5% σημείωσε η μετοχή της Altic, εταιρείας τηλεπικοινωνιών, e μετά την ανακοίνωση ότι υπάρχει πρόοδος στην προσπάθεια πώλησης assets με στόχο να μειώσει το χρέος της.

Η βρετανική κατασκευαστική Berkeley Group ανακοινώσει πως δεν θα αυξήσει τη δραστηριότητά της πέραν των υφιστάμενων σχεδίων της. Η μετοχή της σημείωσε πτώση 6%.

Keywords
Τυχαία Θέματα