Οι εμπορικοί φόβοι κρατούν την Ευρώπη σε αρνητικό πρόσημο

Σε αρνητικό πρόσημο κινούνται σήμερα οι ευρωαγορές, καθώς επηρεάζονται από τις χαμηλές επιδόσεις στις χρηματαγορές των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 σημείωνε νωρίτερα πτώση 0,30% στις 384,43 μονάδες με όλους τους κλάδους να κινούνται στο κόκκινο. Ο Stoxx600 για τον κάδο αυτοκινήτου σημείωνε νωρίτερα απώλειες 0,45%

Στο Λονδίνο ο FTSE100 με πτώση 0,56%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο -0,17%, στο Παρίσι ο CAC40 στο -0,51%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB με απώλειες 0,35%, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35

υποχωρεί κατά 0,15%.

Τις χειρότερες επιδόσεις καταγράφουν οι μετοχές του κλάδου αυτοκινήτου με πτώση 1,3%, λόγω των εμπορικών ανησυχιών. Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μεταβαίνει αυτή την εβδομάδα στον Λευκό Οίκο, όπου θα επιχειρήσει να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ να μην επιβάλει δασμούς στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο της συνόδου των G20 όπου οι ηγέτες των ισχυρότερων οικονομικών του πλανήτη απέτυχαν να φτάσουν σε κάποια αξιοσημείωτη συμφωνία για το εμπόριο.

Παράλληλα, οι μετοχές του κλάδου αυτοκινήτου επηρεάστηκαν αρνητικά από την είδηση της αντικατάστασης του CEO της Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, από τον επικεφαλής της Jeep, Mike Manley, καθώς ο ίδιος νοσηλεύεται στην εντατική, με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg.

Η μετοχή της Fiat Chrysler σημείωσε νωρίτερα πτώση 4%, ενώ η Ferrari που επίσης διοικούνταν από τον Marchionne, σημείωσε πτώση περίπου 5%.

Μεγάλη πτώση σημειώνει και η μετοχή της Ryanair μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αλλά και του νέου γύρου απεργιών των πληρωμάτων της που θα καθηλώσουν εκατοντάδες πτήσεις.

Πιέσεις αντιμετωπίζει όλος ο κλάδος ταξιδίων και διακοπών και λόγω υποβαθμίσεων. Η Air France-KLM σημείωσε πτώση 2% μετά την υποβάθμιση της τιμής στόχου από την Barclays.

Η Julius Baer σημείωσε πτώση 4% μετά την ανακοίνωση των τελευταίων αποτελεσμάτων, ενώ παράλληλα η ελβετική ιδιωτική τράπεζα προειδοποίησε ότι οι συνθήκες της αγοράς έχουν γίνει πιο επίφοβες λόγω των εμπορικών εντάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα