Ισχυρή πτώση του Nikkei λόγω γεν

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν στις ασιατικές αγορές σήμερα Δευτέρα, με τις ιαπωνικές μετοχές να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις λόγω της ενίσχυσης του γεν έναντι του δολαρίου, που υποχώρησε μετά την κριτική που άσκησε ο Τραμπ στη Federal Reserve.

Συγκεκριμένα, το χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε σήμερα σε χαμηλό δεκαημέρου.

Ο βασικός δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 1,33% και απώλειες 300,89 μονάδων, στις 22.396,99 μονάδες. Ο δείκτης Topix υποχώρησε

κατά 0,36% για να κλείσει στις 1.738,70 μονάδες.

Το δολάριο διαπραγματευόταν στα 110,88 μετά την πτώση του σε χαμηλό δύο εβδομάδων νωρίτερα μετά τις αναφορές του Reuters ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας βρίσκεται σε ασυνήθιστα εντατικές συνομιλίες ενόψει της απόφασης που θα λάβει εν΄τος του Ιουλίου.

Πτώση 1,28% σημείωσαν οι μετοχές του κλάδου ηλεκτρικών συσκευών, ενώ ο κλάδος αυτοκινήτου σημείωσε πτώση 1,19%. Ωστόσο ο τομέας χρηματοοικονομικών κατέγραψε ισχυρά κέρδη με τη Mitsubishi UFJ να σημειώνει άνοδο 3,88%.

Στο μεταξύ, οι κινεζικές μετοχές έκλεισαν σε μεικτό πρόσημο. Ο Shanghai composite αντέστρεψε τις απώλειες που είχε νωρίτερα και σημείωσε άνοδο 1,02%, ενώ ο Shenzhen composite σημείωσε πτώση 0,18%. Ο υψηλής κεφαλαιοποίησης CSI 300 σημείωσε άνοδο 0,17% στις απογευματινές συναλλαγές.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με άνοδο 0,22% καθώς οι απώλειες στον κλάδο τεχνολογίας αντισταθμίστηκαν από τα κέρδη στις μετοχές του κλάδου ακινήτων και χρηματοοικονομικών.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi σημείωσε πτώση 0,86% λόγω απωλειών στις μετοχές τεχνολογίας. Πτώση 2,21% σημείωσε η Samsung Electronics και 5,45% η SK Hynix.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε απώλειες 0,93% λόγω ισχυρής πτώσης στον τομέα πρώτων υλών και βιομηχανικών μετοχών που έχασαν γύρω στο 1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα