Οι δισεκατομμυριούχοι πίσω από τη Lego αγοράζουν ακίνητα στο Λονδίνο

Το fund διαχείρισης του πλούτου των δισεκατομμυριούχων που κατέχουν τη Lego θέλει να αγοράσει περισσότερα ακίνητα στο Λονδίνο.

Ανεξαρτήτως του σχεδίου της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 16 δισ. δολαρίων, fund Kirkbi A/S αγόρασε τα γραφεία Porter's Wharf στη συνοικία King's Cross του Λονδίνου, σηματοδοτώντας την τρίτη επένδυσή

του στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Μερικοί επενδυτές, ανάμεσά τους και εμείς, είναι λίγο νευρικοί σχετικά με την εξέλιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Soren Thorup Sorensen, διευθύνων σύμβουλος του Kirkbi. «Υπάρχουν όμως περιοχές στο Λονδίνο που δεν συνδέονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα» πρόσθεσε.

Η τελευταία αγορά του fund της Lego βρίσκεται σε μια περιοχή που κυριαρχείται από εταιρείες τεχνολογίας, μέσων ενημέρωσης και τηλεπικοινωνιών, για την οποία ο Sorensen στοιχηματίζει, ότι πιθανότατα θα είναι λιγότερο εκτεθειμένη στην έξοδο που μπορεί να επηρεάσει την τραπεζική κοινότητα του Λονδίνου από τη στιγμή που το Brexit τεθεί σε ισχύ. Ο Sorensen λέει επίσης ότι το Kirkbi είναι αρκετά μεγάλο ώστε να αντέξει τους βραχυχρόνιους κραδασμούς που συνδέονται με την αβεβαιότητα που γεννά η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Η αγορά ακινήτων στο Λονδίνο εντάσσεται στο γενικό στόχο του fund να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του, το οποίο αυξήθηκε 14% πέρυσι στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. «Ελπίζουμε ότι θα κάνουμε περισσότερα μέσα στο 2018», δήλωσε ο Sorensen προσθέτοντας ότι: «Θα εξετάσουμε τη Γερμανία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο».

«Μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη αβεβαιότητα το 2018 από ό,τι έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι κάποιος σαν εμάς θα είναι σε θέση να κάνει καλές μακροπρόθεσμες επενδύσεις» τόνισε. Το Ταμείο, που εδρεύει στη Δυτική Δανία, προτιμά ακίνητα που μπορεί να αναπτύξει, ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα