Θα είναι ο Christian Sewing ο νέος CEO της Deutsche Bank;

Το εποπτικό συμβούλιο της Deutsche Bank φαίνεται να προτιμά τον Christian Sewing για διάδοχο του CΕΟ της τράπεζας John Cryan, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γνώση των συζητήσεων.

Κατά τις ίδιες πηγές, που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση καθώς το εποπτικό συμβούλιο προετοιμάζεται να συναντηθεί το βράδυ της Κυριακής

για να συζητήσει την κατάσταση. Η τράπεζα, η οποία δήλωσε ότι αναμένει να πάρει απόφαση μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, προετοιμάζει το τρίτο ραντεβού ηγεσίας μέσα σε έξι χρόνια, εν μέσω πιέσεων από τους επενδυτές για βελτίωση της κερδοφορίας και αντιστροφή της πτωτικής πορείας της μετοχής.

Η επιτροπή διορισμού του εποπτικού συμβουλίου, η οποία προτείνει υποψηφίους διαχείρισης, είναι ομόφωνη στην εξεύρεση αντικαταστάτη του Cryan, ανέφερε ένα άτομο. Οι αξιωματούχοι πάντως της Deutsche Bank αρνήθηκαν να σχολιάσουν σχετικά.

Ο Sewing, ένας βετεράνος της Deutsche Bank, είναι συν-αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος μαζί με τον συν-επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής Marcus Schenck. Είναι επίσης απο κοινού επικεφαλής της ιδιωτικής και εμπορικής τραπεζικής. Έχει κερδίσει εύσημα για την επιτυχή διαπραγμάτευση περικοπών θέσεων εργασίας στη γερμανική μονάδα λιανικής με τα συμβούλια των εργαζομένων, την εφαρμογή της συμφωνίας σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και χωρίς ισχυρή αντίδραση από τα μέσα ενημέρωσης. Ο ίδιος ήταν επικεφαλής της εσωτερικής έρευνας της Deutsche Bank για το ρόλο της στην φερόμενη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στη ρωσική μονάδα της τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα