Οι business του μέλλοντος: Τεχνητά νησιά στον Ειρηνικό με δικό τους κρυπτονόμισμα

Τα νησάκια θα έχουν δική τους ανεξάρτητη κυβέρνηση Δεν σ' αρέσει η κυβέρνηση; Μεταφέρεις το σπίτι σου στο διπλανό νησί...

Ετοιμάζονται τεχνητά νησιά στον Ειρηνικό με δικό τους κρυπτονόμισμα και δική τους ανεξάρτητη κυβέρνηση

Αν προσπαθείτε να κάνετε business ή απλά να επιβιώσετε ευπρεπώς αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία και τις αγκυλώσεις της χώρας σας, μια ομάδα φιλάνθρωπων, ακαδημαϊκών και επενδυτών δουλεύουν πάνω σε μια πρωτοποριακή εναλλακτική.

Πρόκειται για ένα project

με την ονομασία Floating Island Project και οι δημιουργοί του παραινούν τις τεχνολογικές startups να πάνε στην Ταϊτή.

Το έργο «τρέχουν» η Blue Frontiers και το Seasteading Institute σε συνεργασία με την κυβέρνηση της γαλλικής Πολυνησίας και για αρχή κατασκευάζεται ένα τεχνητό νησί – πιλότος, με 300 κατοικίες, το οποίο θα έχει τη δική του κυβέρνηση και θα χρησιμοποιεί το δικό του κρυπτονόμισμα, το Varyon.

«Οταν δούμε το πώς θα λειτουργήσει το πρώτο νησί, θα έχουμε και τα στοιχεία για την επέκταση του σχεδίου, ώστε να δημιουργηθούν κι άλλα νησιά που θα απευθύνονται σε περιβαλλοντικούς πρόσφυγες», αναφέρει στο CNBC η πολιτική επιστήμονας Nathalie Mezza-Garcia, μια από τους υπεύθυνους του σχεδίου.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από δωρεές μέσω των Seasteading Institute και Blue Frontiers, που πουλάνε κρυπτονομίσματα Varyon.

Το νησί – πιλότος αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το 2022 και θα κοστίσει έως και 50 εκατ. δολάρια.

Η θαλάσσια περιοχή όπου κατασκευάζεται στην Πολυνησία, έχει από κάτω κοραλιογενείς υφάλους και η πρωτοτυπία σε αυτό θα είναι ότι αν κάποιος δεν θέλει να ζήσει υπό το καθεστώς κάποιας κυβέρνησης, θα μπορεί να... παίρνει το σπίτι του και να πηγαίνει να ζήσει σε κάποιο άλλο νησί.

Εκτός από το να προσφέρουν σπιτικό στους εκπατρισμένους, τα αυτόνομα νησάκια είναι σχεδιασμένα για να λειτουργούν ως επιχειρηματικά κέντρα τα οποία μάλιστα μένουν ανεπηρέαστα από κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, τα νησιά αυτά θα είναι μια όαση σταθερότητας σε έναν κόσμο γεμάτο γεωπολιτικές επιρροές, εμπορικά προβλήματα και συναλλαγματική μεταβλητότητα.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα επαναστατικό project, αφού οι κυβερνήσεις εκεί θα υπάρχουν μόνο για να παρέχουν υπηρεσίες και οι κοινότητες που θα αναπτυχθούν καταμεσής του ωκεανού θα είναι αυτοδιοικούμενες.

Όσο για το όραμα των εμπνευστών του Floating Island Project; Εκατοντάδες νέες, μικροσκοπικές χώρες που θα επιπλέουν στον Ειρηνικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα