Άνοδος στην Ασία καθώς ο εμπορικός πόλεμος απομακρύνεται

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές μετά τις συνομιλίες του Σαββατοκύριακου μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας, που εκτιμήθηκαν ως συνολικά θετικές από τους αναλυτές.

Ανοδος στο χρηματιστήριο στο Τόκιο, καθώς οι εξαγωγικές εταιρείες ευνοούνται από την πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του γεν έναντι του δολαρίου, από την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας ως προς το διμερές εμπόριο και την υποχώρηση των αποδόσεων

των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.
Ο δείκτης Nikkei ανεβαίνει με άνοδο 0,31% στις 23.002,37 μονάδες. Ο δείκτης έσπασε το ψυχολογικό φράγμα των 23 χιλιάδων μονάδων στις αρχές Φεβρουαρίου.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi αρχικά υποχωρούσε ωστόσο τελικά έκλεισε με άνοδο 0,20% στις 2.465,57 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με άνοδο σχεδόν 1% στις 31.333,55 μονάδες, παίρνοντας ώθηση από τις εταιρείες κοινής ωφέλειας και τις μετοχές τεχνολογίας.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai composite με άνοδο 0,51% στις 3.209,73 μονάδες και ο Shenzhen composite με άνοδο 1,12%. Οι εταιρείες Logistics ενισχύθηκαν μετά την απομάκρυνση των εμπορικών φόβων. Ενδεικτική η επίδοση της Cosco Shipping Holdings που έκανε άλμα 8,91%.

Στην Αυστραλία αντιθέτως ο S&P/ASX 200 υποχώρησε οριακά κατά 0,05% στις 6.084, 50 μονάδες.

Συνολικά, ο διευρυμένος MSCI για την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας κινήθηκε με άνοδο 0,46%.

Οι ανησυχίες για το ξέσπασμα εμπορικού πολέμου κάμφθηκαν μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Στίβεν Μνιούτσιν, την Κυριακή ότι οι δυο χώρες βάζουν τη μεταξύ τους εμπορική διαμάχη σε στάση αναμονής καθώς συνεργάζονται για την επίτευξη συμφωνίας.

Αμφότερες είπαν ότι δέχονται να μειώσου δραστικά το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα. Σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν, η Κίνα θα αυξήσει σημαντικά τις αγορές αμερικανικών προϊόντων και υπηρεσιών αν και παραμένει άγνωστό ακόμη το ύψος των αγορών αυτών.

Στο μεταξύ, άνοδο σημειώνουν και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, επιδρώντας αρνητικά για το μεγαλύτερο τμήμα της Ασίας που είναι μεγάλη εισαγωγέας μαύρου χρυσού.

Keywords
Τυχαία Θέματα