ΟΔΔΗΧ: Έντονο ενδιαφέρον για το swap των ομολόγων του PSI

Το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών συγκέντρωσε η πρόσκληση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρήματος (ΟΔΔΗΧ) για την ανταλλαγή ή εξαγορά όσων ελληνικών ομολόγων είχαν μείνει εκτός του PSI του 2012 και δεν συμμετείχαν στο swap του 2017.

Η συνολική ονομαστική αξία των εκδόσεων αυτών ανέρχεται στα 4,04 δισ. ευρώ, ενώ οι λήξεις τους καταμερίζονται από το 2023 έως το 2042.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ΟΔΔΗΧ

έλαβε προσφορές για ανταλλαγή ή εξαγορά ομολόγων αξίας 2,92 δισ. ευρώ, πληρώνοντας με μετρητά 1,1 δισ. ευρώ και εκδίδοντας νέα ομόλογα, ύψους 1,841 δισ. ευρώ.

Οι νέες εκδόσεις αφορούν:

ομόλογα με κουπόνι 2% και λήξη το 2027ομόλογα με κουπόνι 3,9% και λήξη το 2033ομόλογα με κουπόνι 4% και λήξη το 2037

Σημειώνεται ότι η πρόσκληση του ΟΔΔΗΧ εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα διαχείρισης των υποχρεώσεων του ελληνικού δημοσίου, με στόχο :

την ευθυγράμμιση των όρων του ανεξόφλητου χρέους με τους συνήθεις όρους της αγοράς για κρατικούς εκδότες,την ομαλοποίηση της καμπύλης απόδοσηςτη διάθεση στην αγορά περιορισμένου αριθμού σειρών τίτλων αναφοράς, οι οποίοι αναμένεται ότι θα έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα ρευστοποίησης από τις υφιστάμενες σειρές προσδιορισμένων τίτλων.

Το συντονισμό της συναλλαγής είχαν αναλάβει οι τράπεζες BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, J.P. Morgan και Piraeus Bank.

Διαβάστε ακόμα:

Τα σχέδια των τραπεζών για προσωπικό και καταστήματα – Τι αλλάζει με τις εθελουσίες

Μαξ Φερστάπεν: Το «χρυσό» συμβόλαιο, τα bonus και οι χορηγοί του νέου «Μίδα» της Formula 1

e-αποδείξεις: Ποιες θα σας γλιτώσουν από τον έξτρα φόρο το 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα