ΟΑΕΔ: Αυξάνει τη διάρκεια των επιδοτούμενων διακοπών στα νησιά – «θύματα» των προσφυγικών ροών

Σωσίβιο για τον τουρισμό στα νησιά που έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τις μεγάλες προσφυγικές ροές αναζητείται μέσω του ΟΑΕΔ και των δικαιούχων προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού.

Η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ που αποτελεί ταυτόχρονα ομολογία για το γεγονός ότι ο τουρισμός βουλιάζει στα νησιά του Αιγαίου

που έχουν μετατραπεί ουσιαστικά σε προσφυγικά hot spot, αναφέρει ότι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι και άνεργοι που θα επιλέξουν για τις διακοπές τους τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο και την Κω θα μπορούν να παρατείνουν δωρεάν τη διαμονή τους σε δέκα από πέντε ημέρες. Ηδη, οι επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα από τα νησιά του Αιγαίου έχουν εκπέμψει SOS για τις ακυρώσεις κρατήσεων, κυρίως από χώρες του εξωτερικού, λόγω του προσφυγικού. Ταυτόχρονα, τα επεισόδια που καταγράφονται σχεδόν καθημερινά μεταξύ προσφύγων και μεταναστών στα νησιά αποθαρρύνουν ακόμη και τους Έλληνες να επιλέξουν τα νησιά που έχουν δεχθεί τον κύριο όγκο των προσφυγικών ροών, ως τόπο διακοπών.

Με αυτά τα δεδομένα η απόφαση να ενισχυθούν τα νησιά μέσω των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ έρχεται να λειτουργήσει ως σωσίβιο. Η απόφαση του Οργανισμού έχει ήδη δημοσιευθεί και η επιπλέον παροχή για τους συγκεκριμένους προορισμούς είναι σε ισχύ.

Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού λήγει στις 30.11.2016. Οσοι ιδιοκτήτες καταλυμάτων επιθυμούν μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα και ένταξής τους στο σχετικό Μητρώο του ΟΑΕΔ. Οι εργαζόμενοι και άνεργοι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα δεν πληρώνουν συμμετοχή για τη διαμονή τους στα καταλύματα των συγκεκριμένων νησιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα