Ο συνιδρυτής του Instagram μιλά για την παραίτησή του από το Facebook

«Κανένας δεν φεύγει από μια δουλειά όταν όλα είναι τέλεια». Με τη φράση αυτή αναφέρθηκε ο συνιδρυτής και πρώην CEO του Instagram, Κέβιν Σίστρομ, στην παραίτησή του από τη Facebook Inc.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Σίστρομ για το θέμα, την οποία έκανε στο πλαίσιο εκδήλωσης στο Σαν Φρανσίσκο, μετά την αποχώρηση του ιδίου και του συνεταίρου του Μάικ Κρίγκερ από τη Facebook

τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Σκεφτείτε πως όταν φεύγετε από οπουδήποτε, υπάρχουν προφανώς κάποιοι λόγοι που το κάνετε», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

Ο Σίστρομ δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες για τους λόγους που τον έκαναν να φύγει, ωστόσο ανέφερε πως «δεν κρατά καμία κακία».

Το 2012, η Facebook εξαγόρασε έναντι 1 δισ. δολ. τη διάσημη υπηρεσία διαμοιρασμού φωτογραφιών. Αν και το insragram λειτουργούσε σχετικώς ανεξάρτητα για μεγάλο διάστημα, υπήρχαν αναφορές ότι οι δυο συνιδρυτές του απογοητεύτηκαν καθώς ο CEO της Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, απέκτησε μεγαλύτερο έλεγχο την εταιρεία τους τον τελευταίο χρόνο.

Το Instagram έχει πλέον πάνω από 1 δισ. ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση. Το 2014 άρχισε να πουλά διαφημίσεις και αναλυτές εκτιμούν ότι ο τζίρος του θα φτάσει τα 10-16 δισ. δολ. το 2018.


Όπως δήλωσε ο Σίστρομ, νοιώθει υπερήφανος για την κληρονομιά που αφήνει πίσω του, ενώ για το μέλλον του αφήνει να αιωρούνται ερωτηματικά. «Δεν έχω προς το παρόν σχέδια εκτός από το να χαλαρώσω για λίγο. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα ξαναδημιουργήσουμε κάτι παρόμοιο με τόσο μεγάλη επιρροή», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα