Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης της ΥΠΑ για μείωση των αερίων εκπομπών και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κλάδου

Στην εκπόνηση εθνικού action plan, με στόχο τη μείωση των αερίων εκπομπών του θερμοκηπίου και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κλάδου των αερομεταφορών, προχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Ειδικότερα, η χώρα μας, όπως και το σύνολο των χωρών μελών της ECAC (European Civil Aviation Conference) και της ΕΕ, είναι προσηλωμένη και συμμετέχει

στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, εργαζόμενη προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης ενός βιώσιμου συστήματος μεταφορών με αποδοτική χρήση των πόρων.

Στο πλαίσιο αυτό, όλα τα κράτη της ECAC υποβάλλουν στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη μείωση Αερίων Εκπομπών/Aviation & Climate Change State Action Plan», το οποίο περιλαμβάνει μια επισκόπηση των δράσεων, που έχουν αναληφθεί από την κάθε χώρα, με σκοπό την άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής και την ανάπτυξη μιας ενεργειακά αποδοτικής, ανταγωνιστικής και βιώσιμης πολιτικής αεροπορίας.

Από τη μεριά τους ελληνική κυβέρνηση και ΥΠΑ έχουν δεσμευτεί για την από κοινού αντιμετώπιση των επιπτώσεων της αεροπορίας στην κλιματική αλλαγή και για την επίτευξη μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (Greenhouse Gas Emissions).

Σύμφωνα μάλιστα με την ΥΠΑ, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει επιτύχει σημαντικές μειώσεις στις εκπομπές αερίων και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στον κλάδο των αερομεταφορών, μέσα από δημόσιες και ιδιωτικές προσπάθειες και είναι σε πορεία συνέχισης της προόδου στα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε ΕΔΩ το Σχέδιο Δράσης της Ελλάδας για την μείωση Αερίων Εκπομπών του Θερμοκηπίου από την αεροπορική δραστηριότητα.

The post Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης της ΥΠΑ για μείωση των αερίων εκπομπών και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κλάδου appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα