Ο Οδηγός Επενδυτών της Citigroup για brexit χωρίς συμφωνία και πιθανή κυβέρνηση Κόρμπιν

Οι επενδυτές που εξετάζουν το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ασχοληθούν με δύο σενάρια υψηλού αντίκτυπου: μια έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ «στην άκρη του γκρεμού» και η έλευση μιας κυβέρνησης των Εργατικών, σύμφωνα με τους αναλυτές της Citigroup Inc.

"Έχει απομείνει ελάχιστος χρόνος και πεδίο για μια συμφωνία σχετικά με τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ", γράφει σε σημείωμα τη Δευτέρα ο Christian Schulz, επικεφαλής του τμήματος ερευνών για την Ευρώπη στην Citigroup Global Markets. «Η συμφωνία αποχώρησης ως μετάβαση σε μια άλλη κατάσταση είναι τώρα το βασικό σενάριο, αλλά ο κίνδυνος η Βρετανία χωρίς να το θέλει να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία, δεν είναι αμελητέα».

Μία κυβέρνηση υπό την ηγεσία του αντιπολιτευόμενου ηγέτη των Εργατικών Jeremy Corbyn, θα μπορούσε να σημαίνει την κυριαρχία ανορθόδοξων οικονομικών ιδεών- αλλά ένα πιο ήπιο Brexit θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις επενδυτικές ανησυχίες, είπε ο Schulz. Ένα σενάριο χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να προκαλέσει ένα "μεγάλο έκτακτο σοκ για την παραγωγή του Ηνωμένου Βασιλείου" και θα ήταν ιδιαίτερα επιζήμιο για τις μεταποιητικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ενώ ο πληθωρισμός θα ανέβαινε, ανέφερε.

Keywords