Thyssenkrupp: Πιθανότητα διαγραφής από τον γερμανικό DAX

Η σχεδιαζόμενη διάσπαση της Thyssenkrupp που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα μπορεί να οδηγήσει στη διαγραφή της μετοχής του γερμανικού κολοσσού από τον δείκτη DAX, ανέφερε στον Τύπο ο CEO της εταιρείας.

«Ο DAX δεν αποτελεί αυτοσκοπό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Guido

Kerkhoff στην εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung. «Δημιουργούμε δύο ισχυρές εταιρείες που θα μπορούν να αναπτυχθούν καλύτερα απ' ό,τι η Thyssenkrupp στη σημερινή της μορφή».

Ο γερμανικός κολοσσός, αντιμέτωπος με τεράστια πίεση από ακτιβιστές επενδυτές, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως θα διαχωρίσει την επιχείρηση βιομηχανικών αγαθών από το τμήμα χάλυβα, δημιουργώντας την ThyssenKrupp Industrials και ThyssenKrupp Materials.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι πεπεισμένο ότι η νέα αυτή δομή θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν καλύτερα και να επικεντρωθούν στα δυνατά τους σημεία» αναφερόταν στην ανακοίνωση του γερμανικού ομίλου.

Η ThyssenKrupp Industrials, η νέα βιομηχανική μονάδα, θα περιλαμβάνει τα τμήματα προμηθειών της αυτοκινητοβιομηχανίας, ανελκυστήρων και κατασκευής εργοστασίων.

Η νέα δομή χρειάζεται ακόμα την έγκριση του εποπτικού συμβουλίου του ομίλου και των μετόχων. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει 12 με 18 μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα