Βουτιά 1% στο ΧΑ - Μειώνουν τις θέσεις στις τράπεζες οι short

του Δημήτρη Παφίλα

Η πτώση στο χρηματιστήριο -σε υψηλότερα επίπεδα από την Ευρώπη- και η άνοδος της απόδοσης του δεκαετούς ομολόγου στο 4,34% δείχνει ότι, η Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει μια ρηχή αγορά μιας οικονομίας όπου αμφισβητείται η δυνατότητα εξυγίανσης των «κόκκινων» δανείων.

Όλα αυτά την ώρα που ορισμένα short funds μείωσαν ή και μηδένισαν τις θέσεις τους στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές.

Ο επενδυτικός «λήθαργος» στην Αθήνα,

ένα μήνα πριν κλείσουν τα βιβλία σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν υπάρχει σαφές trade στην Αθήνα καθώς, προσώρας, οι εκλογές μετατίθενται για το 2019. Ούτε trade υπάρχει, ούτε αφήγημα ανάπτυξης εξ ου και η επενδυτική απάθεια.

Αν και τα τρία funds που σορτάρουν τις τραπεζικές μετοχές εμφανίζονται να μειώνουν τις θέσεις τους ( ή και να μηδενίζουν όπως στην Εurobank ), οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές παραμένουν.

Συγκεκριμένα, το Oceanwood Capital Management μείωσε τις θέσεις του σε Alpha και Εθνική ενω μηδένισε την θέση του σε Eurobank. Παραμένουν στις short θέσεις το Lansdowne Partners και το Marshall. Η μείωση των short αποδίδεται και στην επιθετική μείωση των ΝPES που ανακοίνωσε η Eurobank ενω ανάλογες μειώσεις έχουν ανακοινώσει η Alpha bank και Εθνική.

Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 684,32 μονάδες χάνοντας 1,04%.

Βουτιά 2,24% για την μετοχή της Alpha bank στα 1,223 ευρώ. Πτώση 1,10% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,707 ευρώ. Βουτιά 2,54% για την Εurobank στα 0,633 ευρώ. Βουτιά 4,87% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,798 ευρώ. Με πτώση 1,28% ο Μυτιληναίος στα 8,46 ευρώ. Με πτώση 3,58% η μετοχή της ΔΕΗ στα 1,40 ευρώ – ύστερα απο τα λάθη στους ισολογισμούς του 2017/. Κέρδη 1,26% για την Μπέλα στα 12,86 ευρώ – μετοχή πού ανθίσταται απο την αρχή της συνεδρίασης. Με βουτιά 2,12% η Αεροπορία Αιγαίου στα 7,40 ευρώ. Με πτώση 1,12% η Γεκ – Τέρνα.

Keywords
Αναζητήσεις
που βρισκουμε τις θεσεις σορτ του χα
Τυχαία Θέματα