Ο Μέρντοχ αύξησε την προσφορά του για τη βρετανική Sky

H 21st Century Fox του Ρούπερτ Μέρντοχ ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εξασφαλίσει συμφωνία για την εξαγορά της βρετανικής Sky, ανεβάζοντας την προσφορά της στη μάχη που έχει ξεσπάσει για την απόκτηση του ευρωπαϊκού τηλεοπτικού ομίλου.

Η Fox, η οποία αναμένεται να λάβει την έγκριση των βρετανικών ρυθμιστικών αρχών εντός της εβδομάδας

και η οποία είχε πετύχει προκαταρκτική συμφωνία με τη Sky τον Δεκέμβριο του 2016 – αύξησε την προσφορά της στα 14 στερλίνες ανά μετοχή, από 10,75 στερλίνες ανά μετοχή προηγουμένως. Το τίμημα αυτό ανεβάζει το σύνολο της συμφωνίας στα 32,5 δισ. δολάρια.

Η είδηση έρχεται να ρίξει ξανά το μπαλάκι στο γήπεδο του αμερικανικού μιντιακού κολοσσού Comcast, που είχε προσφέρει 12,50 στερλίνες ανά μετοχή γα την Sky.

Η Fox, που κατέχει ήδη μερίδιο 39% της Sky, ανέφερε ότι έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη της ανεξάρτητης επιτροπής της Sky για τη συμφωνία.

Όπως σημειώνει το CNBC, η τελευταία βελτιωμένη προσφορά της Fox σηματοδοτεί την τελευταία εξέλιξη στην 18μηνη μάχη για την απόκτηση της Sky. Η Disney έχει συμφωνήσει στην εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων του τομέα ψυχαγωγίας της Fox με τίμημα 71 δισ. δολ. και θα κατέχει το σύνολο της Sky αν τελικά η Fox υπερισχύσει με την προσφορά της.

Από την πλευρά της η Comcast προσπαθεί να μπει και στις δύο συμφωνίες ενώ έχει καταθέσει μια προσφορά εξ ολοκλήρου σε ρευστό για τα assets της Fox, καθώς και μια ξεχωριστή προσφορά για την Sky.

Keywords
Τυχαία Θέματα