Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας που θέλει να καταργήσει τα πληκτρολόγια

Με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι η παγκόσμια αγορά τεχνολογικών προϊόντων που “φοριούνται” να ξεπερνά τα 30 δισ δολ. μέχρι το 2020, τα κέρδη που περιμένουν αυτούς που μπορούν να βρουν τη «νέα μεγάλη τάση» είναι πολλά.

Ο Ran Poliakine, γνωστός καλύτερα ως ο ιδρυτής της Powermat Technologies Inc που θέλει να καταργήσει την εξάρτηση του κόσμου στα ηλεκτρικά καλώδια, δοκιμάζει την τύχη του πάνω στη βελτίωση της επικοινωνίας με ασύρματες συσκευές μετατρέποντας τα ανθρώπινα χέρια σε πληκτρολόγιο που μπορεί να πληκτρολογεί παντού

και πάνω σε κάθε τι!

Το νέο εγχείρημα ακούει στο όνομα Tap Systems και το προϊόν που ανέπτυξε είναι μία συσκευή που μπαίνει στο χέρι και μπορεί να μεταφράσει 31 κινήσεις των δακτύλων σε γράμματα και αριθμούς, που μεταδίδονται μέσω Bluetooth σε συσκευές όπως τάμπλετς και τηλέφωνα. Με ποσοστό ακρίβειας 99%, σύμφωνα με τον Poliakine, η συσκευή είναι εναλλακτική του συστήματος φωνητικών εντολών, όπως το Siri της Apple, και άλλων τεχνολογικών καινοτομιών και καταργεί την ανάγκη να έχει κανείς πληκτρολόγιο.

«Εφηύραμε έναν νέο έξυπνο τρόπο γραφής που όταν το βάζεις στο χέρι στου μπορεί να μετατρέψεις οποιαδήποτε επιφάνεια σε πληκτρολόγιο», δήλωσε ο Poliakine σε συνέντευξη. «Είναι πολύ σημαντικό όταν έχεις ένα smartwatch ή ένα iPad ή κάποια άλλη συσκευή που χρειάζεσαι να ενεργοποιήσεις ή να γράψεις κάτι και είσαι στο δρομο. Τώρα αναγκαστικά πρέπει να κάτσεις κάπου και να βρεις ένα πληκτρολόγιο ή να πληκτρολογήσεις πατώντας την οθόνη», προσθέτει.

Ο Poliakine εφήυρε το Tap με την Sabrina Kemeny, πρώην μηχανικό της NASA και τον David Schick μηχανικό, του οποίου η προηγούμενη εταιρεία Schick Technologies Inc., που λήθηκε το 2005 στην Sirona Dental Systems σε ένα ντιλ 928 εκατ. δολ.

Χρηματοδοτούμενη απ' τους ιδρυτές της, η Tap Systems είναι έτοιμη να επωφεληθεί απ' την προηγούμενη εμπειρία του Poliakine με την Powermat.

Η ασύρματη φόρτιση, δέκα χρόνια αφότου το εφηύρε η εταιρεία, είναι ακόμα μακριά απ' το να επικρατήσει σε όλο τον κόσμο, παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία αυτή προσέλκυσε το ενδιαφέρον των Samsung Electronics Co., Ikea Group και Starbucks Corp που έσπευσαν να την εγκαταστήσουν στα καταστήματα τους.

«Το πρώτο μάθημα είναι: να κυνηγάς μία πολύ μεγάλη αγορά που είναι έτοιμη να γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Όταν ξεκινήσαμε την Powermat ήταν ξεκάθαρο ότι η αγορά θα μας ακολουθούσε αλλά δεν ήταν ακόμα εκεί. Με τον Tap η ανάγκη υπάρχει, και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, απ' τις συσκευές που “φοριούνται” ως την εικονική πραγματικότητα, όλες αυτές οι συσκευές αποτελούν επιτακτική ανάγκη», λέει.

Η Tap δεν σταματά όμως στην ανάπτυξη συστημάτων πληκτρολόγησης ενός κειμένου. Developers λογισμού έχουν προσκληθεί να αναπτύξουν μία ανάλογη συσκευή με την οποία κάποιος θα μπορεί να παίζει πιάνο στο ...γόνατο του!

Η εταιρεία σκοπεύει να προωθήσει αρχικά τη συσκευή της στους τυφλούς και σε αυτούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την όραση τους. Σύμφωνα με την Transparency Market Research. Η αγορά για συσκευές προς βοήθεια ηλικιωμένων ή αναπήρων μπορεί να φθάσει τα 19,6 δισ δολ. μέχρι το 2019.

Και άλλες εταιρείες όμως, στο Ισραήλ αλλά και στο εξωτερικό, στοχεύουν στην ίδια αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα