Δημόσια συγγνώμη από την Gap: Τύπωσε μλουζάκια με λάθος χάρτη της Κίνας

Η Gap Inc. είναι η τελευταία μιας σειράς διεθνών εταιρειών που αναγκάζεται να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για προσβολή στις πολιτικές ευαισθησίες της Κίνας, καθώς κυκλοφόρησε μπλουζάκι, στο οποίο προβαλλόταν «λανθασμένος» χάρτης της Κίνας. Η εταιρεία μάλιστα πρόσθεσε ότι θα ξεκινήσει «ενδελεχείς ελέγχους», ώστε να μην επαναληφθεί κάποιο ανάλογο λάθος.

Συγκεκριμένα, στον χάρτη που απεικονίζεται επάνω

στη μπλούζα δεν συμπεριλαμβάνονται κινεζικά εδάφη, ανάμεσά τους το νότιο Θιβέτ, η νήσος Ταϊβάν και η Νότια Σινική Θάλασσα.

Το θέμα αναδείχθηκε όταν Κινέζος χρήστης των social media «κάρφωσε» τη γκάφα της Gap στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Ο χρήστης αυτός ανέφερε ότι η φωτογραφία αυτή του T-shirt είχε τραβηχτεί σε ένα κατάστημα outlet της εταιρείας στον Καναδά.

«Η Gap Inc. σέβεται την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας. Πληροφορηθήκαμε ότι ένα μπλουζάκι της Gap, το οποίο πωλείται σε κάποιες αγορές του εξωτερικού δεν απεικόνιζε τον σωστό χάρτη της Κίνας. Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη για το ακούσιο λάθος», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Weibo χθες το απόγευμα. Επίσης, πρόσθεσε ότι το προϊόν αποσύρθηκε από την κινεζική αγορά και καταστράφηκε.

Η συγγνώμη της Gap ήρθε σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία το Πεκίνο εντείνει τις προσπάθειες ελέγχου της διατύπωσης που χρησιμοποιείται για την περιγραφή των εδαφών που το Πεκίνο θεωρεί αναπόσπαστο μέρος της εθνικής επικράτειας, όπως η Ταϊβάν. Άλλες αμερικανικές εταιρείες έχουν επίσης ζητήσει συγγνώμη για παρόμοια περιστατικά. Ανάμεσά τους οι Mercedes-Benz της Daimler, Zara του Ομίλου Inditex, Marriott International και Delta Air Lines.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα ο Λευκός Οίκος άσκησε σκληρή κριτική στις προσπάθειες της Κίνας να υποχρεώσει τις ξένες αεροπορικές εταιρείες να αλλάξουν τον τρόπο περιγραφής της Ταϊβάν, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο στις ιστοσελίδες τους κάνοντας λόγο για «Οργουελικές ανοησίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα