Ντέιμιαν Κόουπ (ΟΠΑΠ): Επενδύει και στηρίζει την ελληνική οικονομία

Ένα ισχυρό σχέδιο ανάπτυξης, ικανό να αποδίδει ακόμη και σε δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, υλοποιεί ο Ομιλος ΟΠΑΠ. Επιτυγχάνοντας σταθερή λειτουργική κερδοφορία, ο ΟΠΑΠ επενδύει (100 εκατ. ευρώ) στο δίκτυο των 4.000 και πλέον πρακτορείων του, εισάγει νέα προϊόντα και υπηρεσίες και παράλληλα στηρίζει την ελληνική

οικονομία και κοινωνία μέσω ενός στοχευμένου προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας.

Η επένδυση στο δίκτυο επικεντρώνεται σε τρεις πυλώνες: στα προϊόντα και τις υπηρεσίες, στα καταστήματα και την υποστήριξη στον πράκτορα. Με αυτήν ο ΟΠΑΠ προσφέρει στους πράκτορές του περισσότερες δυνατότητες και εργαλεία για να προσελκύσουν πελάτες, αλλά και να καλύψουν τις υψηλότερες απαιτήσεις μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Σε ό,τι αφορά τα νέα προϊόντα, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της επένδυσης θα υλοποιηθεί το 2017, οπότε οι πράκτορες θα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα εργαλεία και ευκαιρίες για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πελατών τους, να αναπτύξουν τη συνολική δραστηριότητά τους και να ενισχύσουν τα έσοδά τους. Για παράδειγμα, τα virtual games, τα οποία ήδη είναι διαθέσιμα σε όλα τα πρακτορεία από τα τέλη Απριλίου, συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση των εσόδων.

Το συνολικό πλάνο της επένδυσης στα προϊόντα, που θα ολοκληρωθεί το β' εξάμηνο του 2018 περιλαμβάνει: i) την αναβάθμιση του Πάμε Στοίχημα, του ιπποδρομιακού στοιχήματος, του ΚΙΝΟ και του ΤΖΟΚΕΡ, ii) την εισαγωγή των παιγνιομηχανημάτων (παιχνίδια Play/ VLTs), νέων υπηρεσιών πληρωμών μέσω της Tora, virtual games της Inspired και συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης SSBTs (με στόχο τις 4.000 συσκευές πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018) και iii) την αναβάθμιση της πληροφοριακής υποδομής, ώστε να διευκολυνθoύν η εξυπηρέτηση του πελάτη και η αναβάθμιση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών.

Επιπρόσθετα, οι κεντρικές συμφωνίες του ΟΠΑΠ με προμηθευτές για εξοπλισμό και υπηρεσίες οδηγούν σε σημαντικές εξοικονομήσεις για τους πράκτορες, όπως νέες κεντρικές συμφωνίες για την ασφάλιση των πρακτορείων και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος δημιουργούν οικονομικά οφέλη για τους πράκτορες.

Ενόσω εξελίσσεται το επενδυτικό πρόγραμμα, ο ΟΠΑΠ άντλησε 200 εκατ. ευρώ από την εσωτερική αγορά προσφέροντας ένα υψηλό επιτόκιο (3,40%) και διέξοδο στους Ελληνες καταθέτες. Τα αντληθέντα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν, μεταξύ άλλων, για την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας.

Αξιοσημείωτη είναι όμως η εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών του ΟΠΑΠ παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, αφενός λόγω των υψηλότερων φόρων και αφετέρου λόγω των πιέσεων στη λιανική και τα δίκτυα προϊόντων, όπως του ΟΠΑΠ.

Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών στο α' τρίμηνο ανήλθαν σε 358 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 5,3%. Τόσο τα αριθμολαχεία όσο και το Σκρατς & Λαχεία κινήθηκαν υψηλότερα κατά 10,9% και 3,7% αντίστοιχα, ενώ ο αθλητικός στοιχηματισμός σημείωσε πτώση 6,9% σε ετήσια βάση. Οπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Ντέιμιαν Κόουπ, «σε λειτουργικό επίπεδο, προχωράμε ολοταχώς με την υλοποίηση των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων. Ηδη έχει γίνει η εισαγωγή των virtual παιχνιδιών σε όλο το δίκτυο των πρακτορείων μας, με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά, η ανάπτυξη των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το πρόγραμμά μας για την αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας προχωράει με γοργούς ρυθμούς και η νέα δομή των προμηθειών των πρακτόρων είναι σε ισχύ από τον Απρίλιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα