ΓΓΔΕ: Ξεκινά πλειστηριασμούς 30 ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο

Περίπου 30 ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου ετοιμάζεται να βγάλει σε πλειστηριασμό η ΓΓΔΕ, χωρίς καμία διάκριση μεταξύ φυσικών και νομικών προσώπων.
Στο στόχαστρο της γενικής γραμματείας μπαίνουν θέσεις στάθμευσης, αποθήκες, διαμερίσματα, αγροτεμάχια ακόμα και ολόκληρες πολυκατοικίες.

Μάλιστα, από το «σφυρί» δεν γλυτώνει ούτε η πρώτη κατοικία, αφού η μόνη προστασία που δέχονται οι Θεσμοί είναι η υπαγωγή στον Νόμο Κατσέλη, κάτι που

σημαίνει πως όποιος δεν έχει ενταχθεί στο καθεστώς αυτό, μένει απροστάτευτος.

Οι πλειστηριασμοί των ακινήτων θα γίνουν με βάση την εμπορική τους αξία, όχι την αντικειμενική, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, με βάση το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε στο ΦΕΚ και παραθέτει ως ημερομηνία έναρξης της παραπάνω αλλαγής την 1η Ιουνίου.

Η αλλαγή αυτή επιβαρύνει και στην ουσία «κλέβει» τους φορολογούμενους αφού αυτοί κλήθηκαν να καταβάλλουν φόρους με βάση τη «φουσκωμένη» αντικειμενική αξία των ακινήτων τους και τώρα τα βλέπουν να εκπλειστηριάζονται με αντίτιμο την πολύ χαμηλότερη εμπορική τους αξία.

Σημειώνεται ότι και οι τράπεζες είναι έτοιμες να ξεκινήσουν άμεσα τους πρώτους 500 πλειστηριασμούς, μόλις λήξει η απεργία των δικηγόρων. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)

Keywords
Τυχαία Θέματα