Νέα εμπορική συνεργασία για Lufthansa και Etihad

Η γερμανική Lufthansa και η Etihad Airways ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να δημιουργήσουν μια «νέα εμπορική συνεργασία» με συμφωνίες που θα αφορούν το catering κατά την πτήση, αλλά και τη συντήρηση των αεροσκαφών.

Οι μακροχρόνιοι αντίπαλοι κατέληξαν σε συμφωνία ύψους 100 εκατ. δολαρίων για το διεθνές catering,

ενώ υπέγραψαν και ένα σύμφωνο συνεργασίας για την επισκευή και τον τεχνικό έλεγχο των αεροσκαφών.

Οι συμφωνίες που ακολουθούν τις πρόσφατες ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά τις κοινές πωλήσεις εισιτηρίων και τις μισθώσεις αεροσκαφών, έρχονται την ώρα που η Etihad βρίσκεται αντιμέτωπη με ζημιές από μικρότερες επενδύσεις, ενώ και η Lufthansa στη Γερμανία προσπαθεί να μειώσει τα κόστη και να προσθέσει πτήσεις χαμηλού κόστους εν μέσω αντιδράσεων από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις

Μέχρι πρότονος, η Lufthansa ισχυριζόταν ότι η Etihad, η Qatar Airways και η Emirates έγιναν παγκόσμιοι παίκτες μόνο και μόνο χάρη στην παράνομη κρατική στήριξη που έλαβαν. Ο καιρός όμως φαίνεται πως έχει γυρίσματα κι έτσι τώρα οι δυο αεροπορικές έχουν βρει κοινό έδαφος για συνεργασίες.

Από τη μια η Lufthansa, τρίτη σε μέγεθος αεροπορική της Ευρώπης, αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την ιδιοκτήτρια της British Airways, IAG SA, που συνδέεται με την Qatar Air, την ώρα που εταιρείες χαμηλού κόστους με πρώτη τη Ryanair Holdings ροκανίζουν το μερίδιο αγοράς που της αντιστοιχεί στα μικρά δρομολόγια.

Την ίδια ώρα, η Etihad άρχισε να αναθεωρεί τη στρατηγική της μετά την αποτυχία της να σταματήσει τις ζημιές στην Air Berlin , αλλά και την Alitalia στην οποία κατέχει θέσεις, στο πλαίσιο μιας συνεργασίας μεταξύ οκτώ αερομεταφορέων από Ευρώπη και Αυστραλία.

Η συνεργασία Etihad και Lufthansa ξεκίνησε πέρυσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα