Apple: Προσελκύει νέους φαν για το iPhone

Η Apple κατάφερε να προσελκύσει νέους πελάτες για το iPhone κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, προμηνύοντας καλά νέα για μια πιο ουσιαστική αναβάθμιση της ναυαρχίδα των προϊόντων της για το τρέχον έτος, αλλά και για τα έσοδα από τις υπηρεσίες που παρέχουν οι συγκεκριμένες συσκευές.

Οι χρήστες του iPhone αναβάθμισαν τα τελευταία

μοντέλα του iPhone 7 κατά σχεδόν το ίδιο ποσοστό με την αναβάθμιση του iPhone 6S ένανα χρόνο νωρίτερα, όπως ανέφερε ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ. Και πάλι όμως η Apple κατάφερε να πουλήσει 3,5 εκατ. παραπάνω τηλέφωνα το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, υποδεικνύοντας ότι οι νέοι πελάτες έφεραν ανάπτυξη.

«Όταν είμαστε σε θέση να καινοτομήσουμε με νέες γενιές προϊόντων, αυτό παίζει ρόλο στο ποσοστό αναβάθμισης», ανέφερε από την πλευρά του ο CFO της εταιρείας, Λούκα Μαέστρι.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματά του πρώτου της οικονομικού τριμήνου, το οποίο είναι το τέταρτο τρίμηνο του 2016 και περιλαμβάνει την περίοδο των γιορτών, η Apple ανακοίνωσε αύξηση 3,3% στα συνολικά έσοδα που διαμορφώθηκαν στα 78,4 δισ. δολ., πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή ενισχύθηκε κατά 3,5%.

Σημειώνεται ότι η Apple, τον Σεπτέμβριο του 2016 ανακοίνωσε τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus στα οποία έβαλε χαρακτηριστικά όπως η αντοχή σε νερό και νέα χρώματα, με αποτέλεσμα να κάνει ρεκόρ πωλήσεων. Το iPhone συνολικά πούλησε 78.3 εκατομμύρια την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου.

Ο αριθμός αυτός ξεπέρασε τις προσδοκίες, που έκαναν λόγο για 77,4 εκατ. κομμάτια, αλλά και τις περσινές επιδόσεις. Πέρσι είχε πουλήσει 74,8 εκατ. και αυτό σημαίνει αύξηση 4,7%.

Χάρη στις δυνατές πωλήσεις του πιο ακριβού iPhone 7 Plus, η μέση τιμή πώλησης του iPhone για το συγκεκριμένο τρίμηνο, ήταν 694,57 δολάρια. Ο αριθμός αυτός αποτελεί επίσης ρεκόρ για την Apple, ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι ήταν στα 691 δολάρια.

Για το επόμενο τρίμηνο, η Apple προβλέπει ότι θα πουλήσει 51,5 με 53,5 εκατ. iPhone.

Keywords
Τυχαία Θέματα